avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine suporta cheltuielile de reparatii tavan si pereti ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine suporta cheltuielile de reparatii tavan si pereti afectati de inlocuirea coloanelor de caldura

In cazul schimbarii coloanelor de caldura (care alimenteaza caloriferele) in apartamentele din bloc, ca urmare a deciziei Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari (au decis ca sunt cam vechi si ar trebui schimbate) si nu ca urmare a unei defectiuni la coloana, cine suporta cheltuielile pentru repararea tavanelor si a peretilor afectati de aceste lucrari?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 19:48, 3 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă toți proprietarii au fost afectați de această lucrare, pentru a nu mai contracta alta firma, fiecare își va suporta costul reparației tavanului sau peretelui. In principiu s-ar putea aplica art. 31 din legea 196 /2018, dar ar fi aproximativ același lucru, posibil dar nu sigur, la un cost mai mic. Corect ar fi fost ca în costul general al lucrării sa fi fost cuprins și costul acestor reparații ale pereților și tavanului.
Legea 196/2018, la art.31, al.(5), prevede foarte clar calea de urmat.
Legiuitorul a prevazut concret ca asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii partii comune de condominiu
In cazul inlocuirii instalatiei parte comuna ,asociatia de proprietari are obligatia sa asigure inlocuirea partii comune de instalatii,fiecare propriera urmand sa execute finisajele la proprietate
(5) Lucrările de intervenție la elementele componente ale proprietății comune, efectuate în baza alin. (1), se execută în condiții stabilite de comun acord și consemnate printr-un acord semnat de către proprietar și asociația de proprietari.
Mai clar nu se poate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut o reparatie la teava de apa calda, care trece prin nisa ... alex bruh alex bruh Am avut o reparatie la teava de apa calda, care trece prin nisa la bucatarie si are o usa de vizitare foarte mica de la constructia blocului si nu s-a putut ... (vezi toată discuția)
Perete spart pentru repararea tevii comune CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua Daca intr-un bloc se sparge o teava comuna si instalatorul (mai mult sau mai putin competent) adus de administrator sparge peretele de la ... (vezi toată discuția)
În apartamentul paralel cu al meu s-a spart țeava de scurgere ... AND3 AND3 În apartamentul paralel cu al meu s-a spart țeava de scurgere a apei către canalizare.Tin sa mentionez ca nu era coloană comună. Invocând Legea 196/2018 ... (vezi toată discuția)