avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotărârea instanței de fond îmi este favorabilă, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotărârea instanței de fond îmi este favorabilă, dar poate fi atacată cu apel în 30 de zile. Ce trebuie să fac în continuare?

Am o hotarare emisa de intanta de fond favorabila mie. Aceasta poate fi atacata cu apel in 30 de zile.
Daca nu va fi atacata in 30 de zile ce se intampla?
Trebuie sa astept redactarea unei noi hotarari in care sa scrie definitiv si irevocabil?
Daca se va ataca prin apel, sunt obligat sa depun intampinare?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Termenul de apel, de 30 zile, curge de la comunicarea sentinței!
Dacă nu se exercită calea de atac, sentința devine definitivă!
Este prudent să depuneți întâmpinare, bineînțeles; dacă nu depuneți, se activează decăderea din dreptul de a invoca excepții și propune probe!
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Daca nu va fi atacata in termenul de apel, va ramane defintiva la expirarea termenului de apel.
Apelul se declara in termen de la comunicarea hotararii redactate la adresa de domiciliu al partilor din dosar.
2.Daca nu se declara apel, mergeti la registratura instantei cu hotaraarea redactata, o taxa de timbru de 5 lei si o cerere adresata presedintelui instantei prin care solicitati legalizarea sentintei. In acest mod veti obtine hotararea legalizata cu mentiunea defintiva.
Daca se declara apel, in termenul indicat de instanta trebuie sa formulati intampinare.
Va multumesc!
Cele 30 de zile pentru apel sunt calendaristice sau zile lucratoare?
Va multumesc!
Calendaristice, iar prima si ultima zi nu intra in calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se face pronuntarea actului dupa un proces? daniela andor daniela andor buna!am avut un proces cu custodia copilului,am castigat procesul si vreau sa ma ajutati sa imi spuneti in cat timp dupa incheierea procesului voi primi ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - cum intru in posesia hot de divort ? calin_nechitag calin_nechitag In urma cu ceva timp am divortat si as dorii sa stiu care este modalitatea de a-mi ridica sentinta de divort de la Judecatorie. Daca este un model de cerere ... (vezi toată discuția)