avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu si schimbarea loculuid e munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu si schimbarea loculuid e munca

Buna, am si eu o nelamurire. Legal, am dreptul la minim 20 zile lucratoare pe an. Daca am lucrat la firma a din ianuarie pana in iunie si la firma b din iunie pana in decembrie urmand:
firma a- am luat 11 zile de concediu
firma b- imi apare ca mai am 7 zile de concediu pe anul 2019> de ce imi apar doar 7 zile de concediu cand minim pe an sunt 20?
Din ce stiu zilele de la firma a nu au treaba cu firma b, adica ei nu preiau ce a ramas, daca a ramas ceva.(de ex daca la firma a am avu dreptul 10, a11a mi-au platit.o, dar inca mai am dreptul la restul de zile pana la 20) dar totusi, la firma b ar trebui sa pot sa iau restul de zile pana la 20 corect?
Ati putea sa ma ajutati cu un raspuns, niste exemple/scenarii diverse pentru situatii de genul ar fi de ajutor, eventual si exemplu intre 3 locuri de munca schimbate intr-un an.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 3 Septembrie 2019
Concediul de odihna se acorda proportional cu perioada lucrata ...

Care este data incetarii activitatii la firma a si data inceperii activitatii la firma b?
La firma a am incetat in iulie aprox pe 16 si am inceput la firma B pe 27 august. Deci sa inteleg ca as putea sa fac calcul de genul: 21 zile odihna/12 luni din an=1.75 zile de concediu pe luna, ca sa imi fac o idee de cat concediu as mai avea, este corecta logica?
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2019
anghel.ioana, utilizator
Corecta logica dvs.

firma a
21 : 12 x 6,5 luni = 11,375 ... adica, aveati dreptul la 11 zile lucratoare de CO

firma b
21 x (126 : 365) = 7,249 ... adica, aveti dreptul la 7 zile lucratoare de CO

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu de odihna razvantamasanu razvantamasanu Buna tuturor, Am intanit o mica problema zilelea astea la serviciu legat de zilele de concediu ce mi se cuvin. Ca sa fiu direct va spun ca m-am angajat pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna gmona gmona Am un angajat cu cim din data de 08.05.2014. Pe lunile iunie si iulie are 18 respectiv 25 zile concediu fara plata. Cum calculez concediu de odihna pe anul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna rusualexandra rusualexandra Am un salariat angajat pe 14.05.2012 care isi face lichidarea in 15.10.2012. Cum stabilesc cate zile de co are dreptul? La incheierea contractului a avut 21 ... (vezi toată discuția)