avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mutare dintr-o unitatea în alta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mutare dintr-o unitatea în alta

Buna ziua ,numele meu este Vlad și sunt cadru militar într-o unitate din Brașov. Dorință mea este să mă mut in cadrul altei unități însă nu se scot funcție de nivelul meu deși ele există. Va rog daca mă poate ajuta cineva cu un model de memoriu către ministru? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 3 Septembrie 2019
Nu exista un anumit tip de memoriu sau un model,scrieti dvs scurt ,clar și la obiect situația în care va aflati,ce anume doriti și înregistrați memoriul personal sau il transmiteți prin posta cu confirmare de primire.
Pentru M.Ap.N.
Mutarea cadrelor militare în activitate dintr-o unitate în alta, precum și schimbarea din funcții în cadrul aceleiași unități se efectuează o singura data pe an, cu excepția situațiilor deosebite stabilite prin ordin al ministrului apărării naționale.

Pentru MAI
Cadrul militar poate fi schimbat din funcție în cadrul aceleiași unități sau poate fi mutat într-o altă unitate din cadrul MAI, din aceeași localitate sau din altă localitate, cu acordul comandanților/șefilor unităților cesionare și cedente, în următoarele situații:
a) în interesul serviciului;
b) la cerere.

Mutarea în interesul serviciului se face numai cu acordul scris al cadrului militar.
[ link extern ]
Domnule Cornel Vasile am încadrat această funcție fiind repartizat din scoala militară,am îndeplinit 1 an pe funcție. Dorință mea este să mă mut mai langa casă deoarece sunt singurul susținător al mamei mele grav bolnavă. Am raportat aceste aspecte comandantului meu dar nu am primit înțelegere. Mi sa comunicat sa astep sa apară funcție și îmi dă voie sa aplec doar că în BIA ,locul unde apar funcție pentru noi , nu apar decât funcție mari pe care legal nu le pot încadra decât peste 2 ani când voi creste in grad. Am incercat diferite metode , am cerut detașare nu mi se aprobat deoarece este lipsa de personal. Am ajuns într-o situație delicată in care nu știu cum să mai procedez.
In acest caz, fie depuneti un memoriu la ministru , fie intrati in audienta ca sa le explicati situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ma pot muta de la o unitate militara la alta, dintr-o alta garnizoana? katanetz katanetz cum ma pot muta de la o unitate militara la alta dintr-o alta garnizoana, renuntand la compensatia de chirie, dar cei de la unitate nu imi aproba raportul de ... (vezi toată discuția)
Mutare in alta unitate /garnizoana Nik91 Nik91 In urma cu 2 ani m am mutat in actuala unitate iar acum datorita unor probleme in familie doresc sa ma mut intr o alta unitate care imi este aproape de casa ... (vezi toată discuția)
Mutare b123 b123 Functionar public intr o institutie publica se poate muta la Politia Locala? (vezi toată discuția)