avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fostul proprietar al apartamentului nu a achitat, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fostul proprietar al apartamentului nu a achitat, conform înțelegerii, cotele de întreținere pentru ultima perioadă cât s-a folosit de apartament și acum apar pe listele de plată ale asociației. Cum pot rezolva situația?

Buna ziua. In luna iulie am cumparat un apartament prin credit bancar, iar in contractul de vanzare - cumparare a fost stipulat faptul ca vanzatorul are obligatia de a plati intretinerea (si restul cheltuielilor) pentru lunile mai si iunie.

Eu am cumparat apartamentul pe data de 4 iulie, la notariat vanzatorul a spus ca nu are cheile la el urmand sa mi le dea ulterior. Eu am plecat din tara (nu am apucat sa iau cheile) si pe data de 15 m-am intors si m-am intalnit cu el sa imi dea cheile.
Toate bune si frumoase, insa ulterior am aflat ca in perioada 4-15 iulie, la adresa au locuit fostii chiriasi cu acordul vanzatorului, dar nu si al meu.

In fine, am zis sa fiu om de bun simt si sa las de la mine, oricum nu eram in tara. Am vorbit cu vanzatorul si a spus ca o sa plateasca el intretinerea si restul cheltuielilor aparute si in luna iulie.
Toate bune si frumoase.

Am fost la presedintele blocului unde i-am cerut o adeverinta cu sumele de plata pentru luna iunie si acesta mi-a dat ca sunt 0 si mi-a spus verbal ca fostul proprietar i-a dat banii in avans iar cand se va afisa intretinerea va fi pe 0.
Toate bune si frumoase insa cand a fost afisata intretinerea au aparut si sume de plata....

L-am anuntat pe fostul proprietar si a zis ca pe el nu il mai intereseaza.
L-am anuntat pe presedinte si el m-a anuntat ca nici pe el nu il intereseaza dar daca nu platesc (desi am o adeverinta ca pe luna iunie nu este nimic de plata) voi avea penalizari.

Sincer nu stiu ce as putea sa fac in aceasta situatie.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 13:24, 5 Septembrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa va indreptati împotriva fostului proprietar cu o acțiune în pretenții pt a fi obligat să vă achite cheltuielile la întreținere.Incercati sa lămuriți totusi cu administratorul de ce în adeverința apăreti cu o datorii iar apoi susține ca sunteti dator,este vorba despre alte luni,o eroare etc.
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Ati functionat "pe incredere".

Din pacate nu a functionat.

Nu toate sunt "bune si frumoase".

Incercati sa contactati un avocat.
Daca aveti adeverinta ca pe iunie nu sunt datorii...e treaba cui a dat-o.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sincer? Păi lucrurile stau cam aşa! Foştii chiriaşi au oupat ILEGAL apartamentul prorietatea Dvs. Tot SINCER, aveţi timp şi nervi pentru o TEVATURĂ JUDICIARĂ. Daţi în judecată vechiul proprietar care şi-a dat acordul VERBAL ca foţii chiriaşi să nu părăsească apartamentul aflat în proprietatea Dvs. Apropo, în Cadastru şi pe foaia de avere de la ce dată sunteţi PROPRIETAR?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "BrD19".

Sincer, nu am auzit de faptul ca in fata instantelor de judecata sa fie acceptata sintagma "... şi-a dat acordul VERBAL... ", fara a se putea dovedi aceasta afirmatie.
Eventual, cu martori si doar daca acestia exista si sunt dispusi sa depuna marturie.

Sub aspectul cheltuielilor, sunt convins ca este mai ieftin sa achitati taxele datorate le intretinere, comparativ cu onorariul de minim 200 lei pentru avocat si in plus, restul cheltuielilor de judecata, inclusiv apelul, daca va fi cazul.
Despre timpul pierdut nu doresc sa fac vorbire.

Data de la care sunteti proprietar este data semnarii contractului de vanzare/cumparare in fata notarului public, indiferenta de data la care se inregistreaza acest contract in "foaia de avere".

Decizia este unilaterala si este doar a dumneavoastra.

Mult succes !!!

Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2019
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa plateasca datoria la intretinere? st3fania st3fania Buna seara. Am cumparat un apartament in luna iulie. Contractul de vanzare cumparare s-a semnat pe 15 iulie. La notar a fost dusa dovada de plata la zi dar ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere paculeabt paculeabt Am achizitionat un apartament la bloc pentru care am incheiat contractul de vanzare cumparare pe 20 iulie 2010. Intrebarea este cine plateste intretinerea pe ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am achiziționat o garsonieră, la notar a fost ... @ana@ @ana@ Bună seara! Am achiziționat o garsonieră, la notar a fost prezentată o adeverință ca nu-s debite iar în contract s-a stipulat ca vânzătorii se ... (vezi toată discuția)