offtopic: In calitate de functionar public, mi-ar fi mult mai teama daca nu as respecta legea decat decat daca s-ar lua un cetatean de mine.
cosming2018 a scris:
Mie imi este teama, ca daca nu este in relatii bune, daca vine mama minorilor si se ia de noi, etc?
Trecand peste offtopic, in calitate de simplu cetatean, situatia imi ridica unele semne de intrebare, cel putin din prisma precedentului pe care il creeaza.
Asadar:
- nora care a renuntat la mostenire este mama minorelor? Daca da, care este motivul care va provoaca teama? Pana la urma, sunt banii bunicii si dispune de ei cum doreste dansa.
- cat timp minorele au un tutore legal (mama lor), care este baza legala prin care primaria desemneaza o terta persoana sa reprezinte interesele minorilor in fata unui notar? Exista (este nevoie de) vreun acord din partea mamei in acest sens sau este suficient sa se prezinte cu o simpla cerere si se rezolva?
- in continuarea punctului anterior, cat timp minorele au un tutore legal, care este logica ca bunica o adeverinta de la autoritatea tutelara? Ce ar trebui sa reiasa din adeverinta?
- daca bunica, in baza respectivei adeverinte, are posibilitatea de a extrage banii din contul minorilor, atunci se considera ar avea acelasi statut cu un tutore legal al minorelor?