avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lichidare cont bancar mostenitori minori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lichidare cont bancar mostenitori minori

sotul decedat, mostenitori sotia şi un copil minor
pe baza unei curatele speciale instituită de autoritate tutelară la cererea notarului public, s-a emis certificatul de mostenitor
acum solicita autoritatii tutelare o alta curatela sau instituirea tutelei pentru a putea lichida niste conturi bancare
întrebare: este competenta autoritatea tutelara sau instanta?

Alte discuții în legătură

Moștenirea minorilor: în ce condiții are curatorul special acces la conturile lor bancare? cosming2018 cosming2018 Buna ziua, Am o intrebare, si am nevoie de indicatii, de la cineva care cunoste bine legea si sa imi raspunda pe articole de lege. Cineva care s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire, transfer proprietate bunic - nepot minor aleluia2015 aleluia2015 Buna ziua, in calitate de bunic pot trece casa pe numele nepoatei care are 5 ani.? Multumesc (vezi toată discuția)
Curatela mihaicalara mihaicalara M-am lovit de o problema. la dezbaterea succesiunii s-a instituit curatela unui minor intrucat tatal lui mostenitor de drept decedase. Problema a intervenit ... (vezi toată discuția)