avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Termenul pentru virarea contributiei catre fondul de ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Termenul pentru virarea contributiei catre fondul de pensii administrat privat pentu PFA

Caut care este termenul limita pentru care Casa de Pensii este obligata sa vireze contributia catre fondurile de pensii administrate privat in cazul unui PFA.
Tot ce am gasit pana acum este Art.44 din Legea 411/2004 modificata de OUG 112/2007 care spune la alineatul (1): "Lunar, până cel târziu în data de 20 a lunii următoare celei de depunere a declarațiilor prevăzute la art. 43 alin. (1), instituția de evidență virează de la bugetul asigurărilor sociale de stat suma reprezentând contribuțiile la fondurile de pensii, pentru fiecare fond de pensii în parte." Declaratia la care se face referire am dedus a fi declaratia 112.
Eu ca PFA nu depun declaratia 112, doar declaratia unica si imi platesc contributiile, in cazul meu, lunar.

Alte discuții în legătură

Activitate dependenta sau pfa Leo Leonard Leo Leonard Sunt agent consiliere la o banca printr-un contract de agent si aceasta activitate este catalogata ca fiind dependenta. banca imi cere sa-mi fac PFA si nu ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti daca angajatorul poate sa plateasca un concediu medical suportat din FNUASS in momentul in care incaseaza banii de la casa?am fost in cm ... (vezi toată discuția)
Pensia privata valerius1510 valerius1510 Cand se plateste pensia privata unei pensionare de invaliditate gr. 3, daca mai are trei ani sase luni pana implineste varsta de pensionare de drept. (vezi toată discuția)