avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Codul rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Codul rutier

As dori sa va intreb si eu va rog frumos mi sa suspendat si mie permisul ,din cauza la o alcoolemie de 1,30 si nu stiu pe cat timp mi se va suspenda si chiar as dori sa stiu si eu va rog ce consecințe voi primi ca nu mi sa zis absolut nimic
Cel mai recent răspuns: Nicu17 , utilizator 00:13, 6 Septembrie 2019
Art. 102 din OUG 195/2002
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;

Având o alcoolemie de 1.30 g/l intrați sub incidența Codului penal. În funcție de soluția dată în dosarul penal permisul de conducere se anulează sau se suspendă pe o perioadă de 90 de zile.

ing. Ioan Ciobanu
Va mulțumesc mult pentru raspuns vreau sa va mai intreb sigur va fii pe o perioada de 90 de zile Domnu Ioan Ciobanu sau va trebui sa astept răspunsul instanței pentru ca acel polițist nu mia dat absolut nici un verdict pe cat timp mi se va suspenda permisul de asta sunt foarte nedumerit si ce amenda voi avea penală la ce suma va fii ,si as mai dori sa va intreb cum sa procedez sa aflu sigur pe ce perioada va fii suspendat permisul va rog frumos ce mati sfătui
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2019
Nicu17, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 90 de zile scrgbr scrgbr Am o nelămurire ..azi 06 12 19 mi a fost suspendat permisul pt 90 de zile (consum de alcool,rezultat 0,13) mi am redobandit permisul anul acesta in luna ... (vezi toată discuția)
Rezultatul alcoolemie prima probă Elvis 2334 Elvis 2334 am primit rezultatul alcoolemie prima probă 0.80.a doua proba 0.70 ce sancțiuni mise poate aduce e posibil sa fiu judecat va mulțumesc (vezi toată discuția)
Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. limita ... adinamarianamaghiar@yahoo.com adinamarianamaghiar@yahoo.com Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. Limita fiind de 50km. Mi a fost suspendat permisul pt 120 zile si am primit amenda 870lei . In codul ... (vezi toată discuția)