avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reziliere contract asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reziliere contract asigurare de viata

Buna ziua,
Am si eu o intrebare.Mi-am incheiat la 21.10.2009 o asigurare de viata(am semnat un precontract-cerere de asigurare+anexe la cererea respectiva-conditii,planul de baza,urmand ca in baza acestora sa se editeze polita).Ieri am primit prin posta polita de asigurare si alte specificatii(privind valori de rascumparare a politei etc),inclusiv o confirmare de acceptare a politei care trebuie semnata si trimisa inapoi de mine..Am citit mai cu atentie conditiile si mi-am dat seama ca m-am inselat in mai multe aspecte(am fost informata ceva si acum citesc negru pe alb altceva).Nu vreau sa trimit si nici nu semnez confirmarea de acceptare a politei pentru ca nu vreau sa merg mai departe cu contractul.Intrebarea mea este daca am sanse sa-mi recuperez banii,sau macar o parte din ei(este vorba de o polita de asigurare de viata cu plata anticipata).Mentionez ca am platit o suma destul de mare(aproximativ 2600 lei)(Am dovada platii).Astept urgent raspuns.Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
monique2r0, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:41, 28 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Daca nu ati semnat contractul, nu aveti ce rezilia. Inteleg ca forma prin care v- ati inteles sa incheiati o asemenea asigurare a fost prin comunicare la distanta. Intrebarea mea este daca pentru banii dati inainte aveti o dovada ( factura, chitanta, precontract) ? Daca nu ati semnat contractul, aveti dovada si nu reusiti o intelegere amiabila intentati o actiune in restituire .
Cu stima !
Daca se solicita un accept al politei, contractul nu este incheiat.Returnati refuzul si solicitati returnarea primei platite.Verificati in conditiile de asigurare care este procedura/termenul/conditiile in care puteti face aceasta denuntare a pre-contractului, motivand si clauzele/conditiile care nu va convin(si care nu se regasesc in documentele pe care le-ati semnat deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de asigurare tip unit-linked lehelkodok lehelkodok Buna ziua, in 2009 am semnat un contract de asigurare de viata tip unit linked pe o perioada de 13 ani. Astazi am primit o notificare prin care ma informeaza ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract asigurare de viata pe motiv de modificare nume asigurator simona_77 simona_77 Buna ziua, Am incheiat anul trecut o asigurare cu AIG , in prezent ALICO si as dori sa stiu daca pot rezilia contractul cu recuperarea sumei depuse initial - ... (vezi toată discuția)
Rascumparare polita asigurere inainte de maturitate olf olf Buna ziua, Vreau sa-mi rascumpar o polita de asigurare de viata dupa 14 ani, deoarece nu sunt multumita de sumele acumulate pana acum si de faptul ca ... (vezi toată discuția)