Buna ziua, tatal meu, decedat in septembrie 2018, avand ultimul domiciliu intr-un oras resedinta de judet, detine terenuri intr-un sat din judet. Doresc sa stiu daca declaratia de acceptare a succesiunii se da in localitatea ultimului domiciliu in termen de maxim 1 an de la deces, iar dezbaterea succesiunii unde se afla terenurile? Pentru declaratia de acceptare, de ce acte este nevoie la notar? Succesiunea in cat timp trebuie dezbatuta apoi? Multumesc.
Eu vorbesc de cote. Cote, ideale, indivize si egale de 1/2 din toate terenurile de pe titlu.
Dupa ce se dezbat cele doua succesiuni, dvs si verii ar trebui sa incheiati un act de partaj, unde se vor imparti in concret bunurile.
Dezbatere succesiune
cdimofte
Parintii mei au diortat cand eu aveam cateva luni. Tatal meu s-a recasatorit si din aeasta casatorie a rezultat o fata. El a murit in urma cu 4 luni. Sotia lui ... (vezi toată discuția)
Vinzare pamint
dragv
Am un titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in 1991 - 1,470 ha teren arabil in cimp. Eu am o parte - 0.98 ha restul il detin 2 verisoare (surori), ... (vezi toată discuția)