avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie de acceptare a succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie de acceptare a succesiunii

Buna ziua, tatal meu, decedat in septembrie 2018, avand ultimul domiciliu intr-un oras resedinta de judet, detine terenuri intr-un sat din judet. Doresc sa stiu daca declaratia de acceptare a succesiunii se da in localitatea ultimului domiciliu in termen de maxim 1 an de la deces, iar dezbaterea succesiunii unde se afla terenurile? Pentru declaratia de acceptare, de ce acte este nevoie la notar? Succesiunea in cat timp trebuie dezbatuta apoi? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2019
friday_325, utilizator
Cel mai recent răspuns: friday_325 , utilizator 12:12, 6 Septembrie 2019
Eu vorbesc de cote. Cote, ideale, indivize si egale de 1/2 din toate terenurile de pe titlu.
Dupa ce se dezbat cele doua succesiuni, dvs si verii ar trebui sa incheiati un act de partaj, unde se vor imparti in concret bunurile.
Am inteles acum, va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune cdimofte cdimofte Parintii mei au diortat cand eu aveam cateva luni. Tatal meu s-a recasatorit si din aeasta casatorie a rezultat o fata. El a murit in urma cu 4 luni. Sotia lui ... (vezi toată discuția)
Intrebare mostenire tata decedat andrei0901 andrei0901 Salut Am dreptul la o mostenire dupa tata si vreau sa aflu pasii urmati pt a intra in posesia ei si cotele care imi revin mie in urma decesului tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Vinzare pamint dragv dragv Am un titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in 1991 - 1,470 ha teren arabil in cimp. Eu am o parte - 0.98 ha restul il detin 2 verisoare (surori), ... (vezi toată discuția)