avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reincepere serviciu dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reincepere serviciu dupa CCC

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. In prezent sunt in concediu de crestere copil pentru un copil luat in plasament (plasament familial nu asistent maternal). Mama naturala a copilului a facut o cerere pt reintegrarea copilului in familie, cerere ce se va judeca in viitorul apropiat. In cazul in care se va decide reintegrarea copilului eu voi fi nevoita sa ma intorc la serviciu. Intrebarea mea este cu ce data ar trebui sa fac cererea pt intoarcearea la serviciu (cererea tb sa fie cu data hotararii judecatoresti sau dupa cele 10 zile cand devine definitiva?)...mai ales ca dupa ce se pronunta hotararea eu va mai trebui sa stau acasa cu copilul pana va trebui sa il predau DGASPC-ului (mama naturala fiind din alt oras). Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Elicel , utilizator 07:57, 6 Septembrie 2019
Cati ani are copilul ?
1 an si 3 luni

Cornel Vasile a scris:

Cati ani are copilul ?

Veti sta in CCC pana cand implineste copilul varsta de 2 ani, respectiv 3 ani daca este cu handicap.

Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlinește 2 ani sau 3 ani.
Copilul este in plasament familial si in curand se va judeca reintegrarea acestuia in familie. In cazul in care acesta va fi reintegrat eu va trebui sa-mi intrerup CCC. Intrebarea mea era daca cererea pt reintoarcea la serviciu va trebui sa o fac cu data hotararii judecatoresti avand in vedere ca mai dureaza inca 10 zile pana devine definitiva si eu oricum voi fi nevoita sa mai stau acasa cu copilul cateva zile pana va veni mama lui sa il ia.

Cornel Vasile a scris:

Veti sta in CCC pana cand implineste copilul varsta de 2 ani, respectiv 3 ani daca este cu handicap.

Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlinește 2 ani sau 3 ani.

Depinde de data pronuntarii hotararii ... adica, sunt doua posibilitati : daca hotararea este pronuntata pana cand copilul implineste varsta de 2/3 ani sau dupa ce implineste varsta de 2/3 ani.

p.s.
Nu mai citati raspunsurile ... apasati direct butonul "Raspunde"
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la lucru pentru mame elena_1989 elena_1989 buna ziua,baietelul meu implineste 1 an in aprilie 2014, cand am intrat in prenatal am facut o cerere la angajator ca stau acasa cu bebe 2 ani,dar vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal AlexaAlina AlexaAlina Buna ziua ! Amsieu o nelamurire cu concediul postnatal. Ce se intampla daca nu imi raman 42 de zile din cele 126 alocate concediului prenatal/postnatal dupa ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, daca am nascut pe 04.04.2016, si concediul de crestere copil este de 2 ani, care este termenul de intoarcere la serviciu? ca am inteles ca 30 de ... (vezi toată discuția)