avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare judecatoreasca + Greseala calcul pedeapsa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare judecatoreasca + Greseala calcul pedeapsa?

Buna ziua,
Sunt putin confuz in legatura cu cateva aspect legate de condamnarea mea si de reabilitarea judecatoreasca:

1. Am primit 2 ani cu suspendare pentru trafic de droguri de risc, acesti 2 ani vor expira in Noiembrie (2019), pot cere imediat dupa expirare reabilitarea judecatoreasca? (nu am savarsit alte infractiuni, am respectat cerintele legate de munca comunitara…etc, cheltuielile de judecata sunt platite)

2. Daca da, este o simpla cerere pe care o fac eu dupa un model si ma duc cu ea in instanta? Sau este nevoie de un avocat?

3. Am inteles de la cei de la probatiune ca am nevoie de un motiv, motivul principal este locul de munca si refuzul tuturor de a angaja o persoana cu inscrisuri in cazier. Este un motiv solid?

4. Am fost retinut (arestat preventive + arest la domiciliu) intre Mai 2017 si Octombrie 2017, in sentinta definitiva scrie ca acesti 2 ani se calculeaza potrivit art 92 alin 2 de la data cand prezenta va ramane definitive (Noiembrie 2017), dar tot acolo scrie ca instanta va deduce in baza art 72 din pedeapsa aplicata, durata retinerii, a arestarii preventive si a arestului la domiciuliu (Mai-Octombrie 2017), deci eu termin acesti 2 ani in Noiembrie 2019, sau scad din Noiembrie acele luni (preventive + domiciliu)? Pentru ca la serviciul de probatiune insista ca in Noiembrie, ca de atunci a ramas definitive (desi nu inteleg de ce mai scrie ca se deduce perioada arestului preventive si cel de la domiciliu).

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Arestul la domiciliu Filantropica Filantropica Buna ziua! Sunt arestat la domiciliu din octombrie 2016, iar pe data de 27 dec 2016 mi-a fost prelungita aceasta masura pe o durata de 60 de zile, ... (vezi toată discuția)
Perioada arestului la domiciliu sau a controlului judiciar nu se scade din pedeapsa? Adelina Ioana Adelina Ioana \"Contopeşte pedepsele din prezenta cauză şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea a închisorii de 1 an şi 4 luni la care adaugă o treime din ... (vezi toată discuția)
Prelungire la nesfarsit a duratei de arest preventiv waiter waiter Ce se intampla da ca esti arestat preventiv de 10 luni iar la final se dovedeste ca probele sunt insuficente pentru a fi condamnat,dar exista numai indicii ... (vezi toată discuția)