avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie presedinte asociatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie presedinte asociatie

Sunt presedinte de bloc prin contract de mandatar. Din motive persoanele doresc sa-mi dau demisia. Domnul administrator m-a anuntat ca daca nu doreste nimeni sa preia acest post chiar daca eu mi-am dat demisia tot eu raspund (conform noului regulament) cum este posibil asa ceva? Care sunt caile legale pentru a renunta la acest contract?
Cel mai recent răspuns: Roxyy83 , utilizator 16:04, 6 Septembrie 2019
Avand contract de mandat , nu va puteti da demisia.

In speta, este vorba despre renunțarea mandatarului.
Mandatarul poate renunța oricând la mandat, notificând mandantului renunțarea sa.
conform noii legislatii a asociatiei de proprietari, daca nu doreste nimeni preluarea responsabilitatii de presedinte, chiar daca presedintele isi da demisia, renunta, tot vechiul presedinte raspunde.
Unde ati citi dvs in Legea 196/2018 ?

În caz de încetare a mandatului președintelui înainte de termen, comitetul executiv convoacă, în termen de 5 zile de la încetarea mandatului, o adunare generală pentru alegerea unui nou președinte.
domnul administrator asa mi-a spus :( ca daca nimeni nu doreste sa fie presedinte eu imi voi exercita in continuare indatoririle.
Nu este adevarat ... mandatul dvs va inceta la data mentionata in notificare.

Alte discuții în legătură

Procedura demisie presedinte asociatie proprietari stanciu4444 stanciu4444 Buna ziua, Care este procedura demisiei unui presedinte de asociatie proprietari ? Ce trebuie scris, ce trebuie afisat, cui trebuie predat ? Multumesc (vezi toată discuția)
Demisia din functia de presedinte al unei asociatii de proprietari Dan Anghelina Dan Anghelina Sunt presedintele unei Asociatii al carei bloc a fost anvelopat, schimbat geamuri termopane, instalatii electirce, etc, adica intergral modernizat dupa aprox ... (vezi toată discuția)