avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Avocat din oficiu. Cum pot lua legatura?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Avocat din oficiu. Cum pot lua legatura?

Buna ziua,

Sunt inculpat intr-un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Se apropie data pentru prima sedinta de judecata. Am inteles ca o sa mi se acorde un avocat din oficiu.

Pot lua legatura cu acesta cu cateva zile inainte de data inceperii procesului? Cum iau efectiv legatura pentru a vorbi cu el?

Inteleg ca pentru a ma apara, cel putin teoretic, are un timp de studiere a dosarului.
De principiu, nu o sa vi se acorde avocat din oficiu.
Asistenţa juridică a suspectului sau a inculpatului este obligatorie în cursul procedurii în cameră preliminară şi în cursul judecăţii în cauzele în care legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspect in dosar penal ContSters444822 ContSters444822 Am fost înștiințată ca am calitatea de suspect in dosar penal pentru nerespectarea drepturilor privind încredințarea minorului. Menționez ca nu sunt in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, 1. in cazul in care procurorul face apel, este obligatorie ... Paul2017 Paul2017 Buna ziua, 1. In cazul in care procurorul face apel, este obligatorie prezenta fizica a inculpatului? 2. Daca nu dispun de fonduri pentru un avocat ales, ... (vezi toată discuția)
Probe la dosar acablau123 acablau123 Buna Intrebarea mea este Un suspect/inculpat intr-un dosar penal a dat o declaratie fara un aparator de fata, dupa ce a dat declaratia sa ajuns la fara de ... (vezi toată discuția)