avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, 1. In cazul in care procurorul face apel, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, 1. In cazul in care procurorul face apel, este obligatorie ...

Buna ziua,

1. In cazul in care procurorul face apel, este obligatorie prezenta fizica a inculpatului?
2. Daca nu dispun de fonduri pentru un avocat ales, cum se procedeaza cu avocatul din oficiu? Pot cere instantei sa imi comunice numele acestuia sa pot lua legatura cu el/ea?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 15:45, 30 August 2021
Buna ziua, cazurile in care prezenta inculpatului este obligatorie la judecata sunt cele prevazute de art. 264 Cpc, daca este detinut. Altfel, prezenta nu este obligatorie. Asistenta juridica din oficiu este obligatorie in una din urmatoarele situatii:
a) cand suspectul sau inculpatul este minor, internat intr-un centru de detentie ori intr-un centru educativ, cand este retinut sau arestat, chiar in alta cauza, cand fata de acesta a fost dispusa masura de siguranta a internarii medicale, chiar in alta cauza, precum si in alte cazuri prevazute de lege;
b) in cazul in care organul judiciar apreciaza ca suspectul ori inculpatul nu si-ar putea face singur apararea;
c) in cursul procedurii in camera preliminara si in cursul judecatii in cauzele in care legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani.

Daca nu va aflati intr-una din aceste situatii, nu veti beneficia de avocat din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspect in dosar penal ContSters444822 ContSters444822 Am fost înștiințată ca am calitatea de suspect in dosar penal pentru nerespectarea drepturilor privind încredințarea minorului. Menționez ca nu sunt in ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie asistența juridică a suspectului/inculpatului dacă pedeapsa prevăzută de cp pentru fapta care face obiectul cauzei este de la 4 la 7 ani? Zebedeu Zebedeu Articolul referitor la asistența juridică obligatorie prevede că ”Asistenţa juridică este obligatorie:/ în cursul judecăţii în cauzele în care ... (vezi toată discuția)
Probe la dosar acablau123 acablau123 Buna Intrebarea mea este Un suspect/inculpat intr-un dosar penal a dat o declaratie fara un aparator de fata, dupa ce a dat declaratia sa ajuns la fara de ... (vezi toată discuția)