avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces proprietate

Salut.

Va rog sa ma ajutati cu o lamurire.
Locuiesc intr-un complex care, atunci cand am cumparat apartamentul, era denumit in acte "complex ingradit".
La ceva timp, proprietarul terenului din spatele complexului, a achizitionat 3 loturi de teren.Loturile de teren sunt parcelate, astfel incat sa fie folosite ca locuri de parcare pe o platforma betonata.
Cel care a achizitionat cele 3 loturi, a darmat gardul construit initial in jurul complexului si a facut poarta, avand si el cota parte in complexul nostru. Intre timp a ridicat pe terenul lui 3 blocuri. Cele 3 loturi de teren au devenit acum cale de acces.
Legal, au drept de utilizare si drum de sevitute prin complexul nostru, avand o mica cota parte.
Dar cumva noi suntem obligati sa oferim accesul autovehiculelor prin complexul nostru sau este suficient numai accesul pietonal? Avand in vedere ca actele pentru asa-zisele locurile de parcare sunt identificate ca parcele de 13 mp, fara posibilitatea de constructie pe ele.
Putem delimita accesul pietonal, de cel auto, avand in vedere ca ei au acces si prin alta zona?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2019
Stefan1991, utilizator

Alte discuții în legătură

Construire gard intre imobile Alzayr Alzayr Buna ziua, am o intrebare la care sper ca voi primi raspunsul din partea dumneavoastra. Locuiesc intr-un bloc de 20 de apartamente care este construit pe ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire ansamblu rezidential 010101 010101 Am cumparat un apartament intr un ansamblu rezidential, Str. Floresti nr4. Ansamblul a fost construit in doua etape, Str. Floresti nr.2 cu 4 blocuri iar mai ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea problema: in mini-complexul ... TatianaM186 TatianaM186 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema: in mini-complexul de 4 vile in care locuiesc, am constatat ca dezvoltatorii nu au autorizație de construire ... (vezi toată discuția)