Am cumparat un apartament intr un ansamblu rezidential, Str. Floresti nr4. Ansamblul a fost construit in doua etape, Str. Floresti nr.2 cu 4 blocuri iar mai tarziu, in continuarea lui alte 6 blocuri Str.Floresti nr.4, proiecte diferite facute de dezvoltator. In realitate ele arata ca un cerc, blocul meu e chiar in mijloc.
Ulterior, am cumparat prin vanzare cumparare un loc de parcare in str.Floresti nr.2. In prezent asociatiile de locatari din Str Floresti nr.2 (toate cele 4 blocuri) doresc imprejmuirea complexului. In str. Floresti nr.4 doar 4 asociatii doresc imprejmuirea complexului, 2 sunt impotiva. Pentru ca nu s a ajuns la un consens intre nr 2 si nr.4, cei de la nr.2 au luat decizia sa si ingradeasca partea lor, in acest sens au deja o autorizatie de constructie a unui gard cu doua porti de acces in strada principala, iar intre nr.2 si n.4 vor sa ridice un gard, fara nici un acces ce s ar putea face prin interiorul complexului.
Intrebarea mea este: Au voie sa faca asta? In conditiile in care eu locuiesc la nr.4 si am loc de parcare la nr.2, imprejmuirea complexului fara o cale de acces intre cele doua numere, ma obliga sa intru cu masina pe o parte catre bloc, las bagaje, ies apoi in strada principala (a domeniului public) ocolesc jumatate din complex, intru pe alta cale de acces, la nr.2, parchez masina, ies din nou in strada principala, ocolesc jumatate din complex, intru pe alta cale de acces si ma duc acasa. Toti proprietarii din ansamblu, prin contractul de vanzare cumparare avem cota parte teren acces, fiecare la nr la care este arondat apartamentul, nr.2 la nr.2 si nr.4 la nr.4. Prin contractul de vanzare cumparare al locurilor de parcare avem stipulat acelasi lucru, fiecare cu nr. lui. In situatia mea sunt mai multi, loc de parcare pe un nr. si apartamentul pe alt nr. Cei din nr.2 pot ridica gard fara acces pietonal sau auto intre noi? Astept cu interes raspunsul dvs. Va multumesc.
da, ce pot eu sa fac? Ei imi pot ingradi mie accesul prin complex de la apartament catre masina prin constuirea gardului fara acces intre noi? Este legal? Nu sunt obligati sa lase macar o cale de acces?
Parerea mea e sa vindeti locul de parcare si sa luati altul langa blocul dv.
In rest, v-am spus deja, au dreptul pe care li-l da autorizatia, or eu nu cunosc cuprinsul ei ca sa va raspund la ce ati intrebat.
Deszăpezire
rebell_rose
Buna ziua,
La o un complex rezidențial cu 9 blocuri , s-a făcut deszăpezire .La întreținere trebuie sa plătească toți proprietarii conform cotei ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute
romeo_sms
Buna ziua,eu stau intr-un complex de 2 blocuri si vis a vis de noi sunt loturi de case,intre noi este un drum de servitute.Noi,locatarii am putea face gard in ... (vezi toată discuția)