avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drum privat cu iesire la drum public.Buna ziua ,eu , ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drum privat cu iesire la drum public.Buna ziua ,eu , impreuna cu vecini avem urmatorul caz : in 2015 ...

Buna ziua ,eu , impreuna cu vecini avem urmatorul caz : in 2015 am cumparat un apartament cu prima casa pe strada privata cu iesire la drum public . In momentul cand l am cumparat ni sa promis de catre constructor ca vom avea parcari cu cf care sa le putem cumpara . Acest lucru nu sa intamplat si intradevar parcam masinile in fata blocului. ( doresc sa mai mentionez faptu ca blocul este situat intr o zona care nu este foarte populata , singura optiune este de a parca masinile pe strada principala , unde nu este loc deloc, nu exista nici macar trotuar)Anul acesta domnul care zice ca este proprietarul acestui drum privat decide sa puna o bariera si pune condintia tuturor vecinilor sa platim 150 lei pe luna ( fara chitanta ) ca sa putem parca in continuare masinile in fata blocului. In momentul cand am discutat cu dansul sa ne ofere parcari cu cf care dorim sa le cumparam a spus ca nu are , dar daca am plati cei 150 lei pe luna are avea loc pt masinile noastre. Intebarile mele sunt : este legal ceea ce vrea sa faca , adica sa puna o bariera si astfel sa ne oblige pe noi sa platim suma solicitata de dansu ? Este legal ca sa se construiasca blocuri fara loc de parcare ? Clar se stie ca nu este legal sa dam acesti 150 lei fara chitanta . Este legal sa faca acest lucru in conditiile in care noi daca am vrea sa parcam va trebui sa o facem chiar jos la str principala si ca sa ajungi la imobil este o panta de urcat si ar fi cam 5 min de mers pe jos , cu copii , bagaje , cumparaturi etc… multumesc pentru eventualele raspunsuri
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2021
Ania87, utilizator
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 13:30, 9 Iunie 2021
clasicul "o sa fac"..........nu dati banii pe vorbe
depinde ce scrie in acte......suprafata pe care este construit blocul,clar este a proprietarilor de apartamente dar in jurul lui probabil nu

asadar nu ii puteti face nimic ca practic parcati pe terenul lui si voi aveti doar cale de acces pentru a ajunge in bloc(nu va poate restrictiona accesul cu auto/pietonal dar la fel nici voi nu puteti lasa masinile pe terenul care e in proprietatea lui)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bariera auto si dreptul la acces mahi mahi Buna. Este prima oara cand va scriu asa ca am sa va rog sa-mi iertati stangacia in exprimare. Problema mea este urmatoarea: eu locuiesc ca si chirias ... (vezi toată discuția)
Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, ... ..sorin, ..sorin, Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, am parcare privata, blocul e îngrădit cu gard și cu poarta, acum vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Pentru că nu am cumpărat loc de parcare asociația nu-mi permite să trec cu mașina dincolo de bariera de acces în complex. cum rămâne cu dreptul de servitute? robert.codrescu robert.codrescu Buna ziua, M-am mutat recent intr-un complex nou si intampin o problema cu bariera de acces in sensul ca au acces la ea doar cei care au si locuri de ... (vezi toată discuția)