Buna ziua ,eu , impreuna cu vecini avem urmatorul caz : in 2015 am cumparat un apartament cu prima casa pe strada privata cu iesire la drum public . In momentul cand l am cumparat ni sa promis de catre constructor ca vom avea parcari cu cf care sa le putem cumpara . Acest lucru nu sa intamplat si intradevar parcam masinile in fata blocului. ( doresc sa mai mentionez faptu ca blocul este situat intr o zona care nu este foarte populata , singura optiune este de a parca masinile pe strada principala , unde nu este loc deloc, nu exista nici macar trotuar)Anul acesta domnul care zice ca este proprietarul acestui drum privat decide sa puna o bariera si pune condintia tuturor vecinilor sa platim 150 lei pe luna ( fara chitanta ) ca sa putem parca in continuare masinile in fata blocului. In momentul cand am discutat cu dansul sa ne ofere parcari cu cf care dorim sa le cumparam a spus ca nu are , dar daca am plati cei 150 lei pe luna are avea loc pt masinile noastre. Intebarile mele sunt : este legal ceea ce vrea sa faca , adica sa puna o bariera si astfel sa ne oblige pe noi sa platim suma solicitata de dansu ? Este legal ca sa se construiasca blocuri fara loc de parcare ? Clar se stie ca nu este legal sa dam acesti 150 lei fara chitanta . Este legal sa faca acest lucru in conditiile in care noi daca am vrea sa parcam va trebui sa o facem chiar jos la str principala si ca sa ajungi la imobil este o panta de urcat si ar fi cam 5 min de mers pe jos , cu copii , bagaje , cumparaturi etc… multumesc pentru eventualele raspunsuri
clasicul "o sa fac"..........nu dati banii pe vorbe
depinde ce scrie in acte......suprafata pe care este construit blocul,clar este a proprietarilor de apartamente dar in jurul lui probabil nu
asadar nu ii puteti face nimic ca practic parcati pe terenul lui si voi aveti doar cale de acces pentru a ajunge in bloc(nu va poate restrictiona accesul cu auto/pietonal dar la fel nici voi nu puteti lasa masinile pe terenul care e in proprietatea lui)