avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bariera auto si dreptul la acces
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bariera auto si dreptul la acces

Buna.
Este prima oara cand va scriu asa ca am sa va rog sa-mi iertati stangacia in exprimare.
Problema mea este urmatoarea: eu locuiesc ca si chirias (impreuna cu prietena mea- amandoi fiind trecuti in contractul de inchiriere si in cartea de imobil) intr-un bloc care imparte: un drum de acces si o curte comuna (de aici fiind trecerea spre o alta curte) impreuna cu alte 3 blocuri si 2 case. Pe acest drum de acces una dintre asociatiile de locatari doreste sa amplaseze o bariera auto pe motiv ca toata lumea parcheaza in curtea blocului (ar fi vb despre curte, cea prin care se face trecerea in cealalta).
Cand s-a discutat aceasta problema intr-o sedinta ni s-a comunicat aceasta intentia (de a construi bariera) si pretul care revine fiecarui posesor auto. Dar in momentul in care am pus mai multe intrebari mi s-a comunicat ca eu nu voi avea acces in curtea blocului deoarece conduc o masina de serviciu. :stunned:.(si primaria nu ar permite accesul).
Care ar fi variantele mele de a impiedica aparitia acelei bariere?
Se poate ca, pe un spatiu public, curte (nu parcare amenajata), drum de acces sa apara aceasta bariera?
Este posibil ca sa am intr-adevar accesul blocat de la primarie? Chiar vine primaria si verifica cine parchea in spatele blocului?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 18:42, 23 Mai 2009
Opinia mea este ca, amplasarea acestei bariere este un lucru bun chiar si pentru dvs., deci nu trebuie impiedicata realizarea si functionarea acesteia. pentru a va rezolva situatia ar fi indicat sa mergeti dvs. la Serviciul Parcari al Primariei, sa expuneti situatia si sa le cereti sa va ajute.Cu siguranta ca exista solutia sa parcati si dvs, cu un act de la firma care sa demonstreze ca este o masina de seviciu care vi s-a incredintat spre folosinta in temeiul si pe perioada contractului pe care il aveti cu firma si veti primi un permis de parcare.
Daca are regim de curte interioara se poate, dar din cum ati descris situatia, par a avea regim de alei si atunci nu se poate decat cu acordul primariei serviciul circulatie(si parcari). Ei daca aproba, trebuie sa hotarasca inciderea aleilor cu semn de circulatie acces interzis... cu exceptia riveranilor si se poate aproba si bariera, dar configuratia trebuie sa fie orcum similara cu o curte interioara
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2009
marius cioca, utilizator
Amplasarea acestei bariere nu se poate face fara acordul Primariei, urmand a fi amplasata pe domeniul public.Primaria nu va accepta amplasarea acestei bariere fara ca acea parcare sa fie amenajata iar locurile de parcare "platite" la Primarie.
Daca proprietarul care v-a inchiriat imobilul are/va avea loc rezervat/platit in respectiva parcare nu exista/va exista temei legal pentru a vi se refuza accesul in parcare.
Contactati reprezentantii Primariei (cu acordul proprietarului imobilului) si veti gasi si solutia problemei dvs.
Probabil ca nu il(o) intereseaza loc din parcare ci sa aiba acces la "un loc de pe trotuar". primaria nu- i va inchiria oricum parcare pt masina de servici, deci varianta asta pica.
Problemele de acest fel sunt delicate. Sunt proprietari care nu au loc pt masina proprietate personala, cu care nu circula poate zile intregi si le ocupa locurile(neoficiale) masini de firma. pe de alta parte, sunt multi care- si cumpara masina "pe firma", dar in realitate este masina lor personala. In a doua situatie poate exista mai multa intelegere, dar totul se face prin negociere. Egreu traiul in comun!
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2009
marius cioca, utilizator
Problema este ca nu are nimeni parcarea platita in zona. Pana acum s-a mers la mjica intelegere. Daca te bloca cineva iti lasa un biletel cu numarul de telefon, l-ai sunat si gata, problema s-a rezolvat. Iar spatiul nu are configuratie de parcare, practic este o mica strada care la primarie apare sub titlul de ,,intrare'' (in nomenclatorul primariei) doar ca da in spatele blocului si e o ,,strada'' inchisa.
Si ca sa-i raspund si lui marius cioca,,probabil ca nu il(o) intereseaza loc din parcare ci sa aiba acces la "un loc de pe trotuar". primaria nu- i va inchiria oricum parcare pt masina de servici, deci varianta asta pica.''
Nu e chiar un loc pe trotuar, dupa cum am spus nu are nimeni spatii de parcare, iar o parte din curte nu e nici macar betonata. locul meu este undeva langa un gard, dar este pe pamant pe jos nu beton.(este totusi adevarat ca unii vecini si-au adus piatra si au piatra sub masini sau au betonat declarand astfel ca acel loc este al lor, ceea ce iar nu este normal.).
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2009
mahi, utilizator

Alte discuții în legătură

Doar dezvoltatorul poate parca pe trotuar ? sorin_z sorin_z Buna seara, Incerc sa fiu cat mai la subiect ... asa ca va prezint ingredientele: - una bucata cartier rezidential (peste 1000 apartamente) - una bucata ... (vezi toată discuția)
Poate masina straina sa parcheze langa blocul nostru ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Langa blocul unde locuiesc este un trotuar lat de 2 m., in continuare ... (vezi toată discuția)
Parcare curte comuna doru_s doru_s Buna ziua, Lucrez la o firma ce are inchiriat un apartament intr-un bloc cu o curte comuna. Din cite stiu conform legii toti locatari au dreptul sa intre ... (vezi toată discuția)