avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Jumatate de norma, calcul vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Jumatate de norma, calcul vechime in munca

Buna ziua,
In perioada 1991-1992 am lucrat 5 luni cu jumatate de norma, 4 ore. Am implinit anul acesta varsta de pensionare pentru limita de varsta. De la Casa de pensii am primit raspunsul ca cele 5 luni lucrate nu se considera perioada intreaga de munca, adica nu se iau tot 5 luni la calculul vechimii in munca fiind perioada lucrata inainte de aparitia legii ( din2013) care reglementeaza ca timpul partial de munca, respectiv jumătate de norma, se calculeaza ca vechime in munca tot norma intreaga . Mi se pare discriminatoriu sa fie asa cum mi s-a spus telefonic de la Casa de pensii, atâta timp cat eu ma pensionez dupa aparitia legii . Rog raspunsuri competente! Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 6 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se ia in calcul legislatia in vigoare pentru perioada respectiva ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de vechime raymona_r raymona_r Va rog sa imi spuneti daca am lucrat in invatamant ca educatoare 4 ani si 5 luni cu ½ de norma si la o alta institutie tot cu ½ de norma dar ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca norma partiala irena98 irena98 Buna ziua! Pentru concursul de angajare intr-o institutie publica, imi e este necesar un an vechime in munca. Am depus la dosar 3 adeverinte de la ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca pentru perioada angajarii cu jumatate de norma ilius olariu mircea ilius olariu mircea Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect al activitatii mele din ultimii ani. Am fost pensionat de boala in urma unei operatii de hernie de disc cu pareza, in ... (vezi toată discuția)