avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire mătușa nepotii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire mătușa nepotii

Buna ziua !
In urma cu cateva luni bunicul meu a decedat
El având o fata si un băiat
Băiatul fiind tatăl meu , el a decedat acum cativa ani
Dupa moarte bunicului , sora tatălui meu a luat toate actele
De curând ne A sunat un notar si ne spus sa ii dam procura sa vândă terenurile , vrea să ne excludă pe mine si sora mea sa nu primim nimic
Bunicul nostru ne A spus că in acte este trecuta Sora si Tatăl meu
Cum sa procedăm ce drepturi avem ? Eu si sora mea nu ar trebui sa luam jumatate din pământuri... partea care ii revine tatălui meu ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:44, 6 Septembrie 2019
Da.
Dvs și sora jumătate, iar mătușa jumătate.
Din moment ce ati fost contactat pentru procura, înseamnă că nu vrea să vă excludă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Solicitati de la acel notar sa va transmita in ce temei va cere acea procura
Daca s-a dezbatut succesiunea si ati fost exclusi atunci va trebui sa va adresati instantei.
Daca nu s-a dezbatut succesiunea atunci solicitati dezbaterea si apoi solicitati si iesirea din indiviziune.
solicitati ajutorul unui avocat.
NORMAL si LEGAL aveti dreptul la 1/2 din bunurile din masa succesorala a bunicilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune/titlu proprietate Maria100 Maria100 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, o indrumare, cazul de mai jos fiind destul de complicat. Dupa moartea tatalui meu am fost chemata la ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunic amarilys amarilys Buna ziua, Am si eu o intrebare. Urmeaza sa deschidem o succesiune dupa bunicul decedat, respectiv dupa partea care ii revine tatalui meu (la randul sau ... (vezi toată discuția)
Succesiune elena van geneijgen elena van geneijgen buna ziua! eu sunt elena . am o intrebare despre succesiunea dupa tatal meu. suntem trei frati, mama si baiatul fratelui meu decedat. cel din urma a ... (vezi toată discuția)