Buna ziua!Am un SRL cu 2 angajati avand ca obiect de activitate instalatii electrice,interfonie.La insistentele unor clienti de ai mei am instalat si camere video la parterul unui bloc,eu neavand nici o licenta pt asa ceva.La scurt timp (2-3 zile)cel mai probabil la sesizarea vre-unui locatar nemultumit a venit cineva de la Politia Capitalei,a vb cu presedintele asociatiei caruia i-a cerut actele (contract,facturi) dupa care a contactat si administratorul unui bloc vecin tot cu un astfel de sistem montat acum cateva luni.Din contractele incheiate cu asociatiile reiese doar vanzarea /cumpararea echipamentelor,instalarea fiind in sarcina lor.Pana in prezent nu am fost contactat de Politie sau altcineva.Ma intereseaza ce se poate intampla in acest caz si dc este nevoie sa discut de pe acum cu un avocat.
Dvs nu aveti voie sa instalati un asemenea sistem decat daca sunteti autorizat in domeniu si daca faceati lucrarea printr-o firma licentiata si autorizata periodic conf. legii. Inainte de a demara lucrarile trebuia sa va asigurati ca presedintele asociatiei de proprietari a facut toate demersurile legale privind aprobarile in adunarea generala a proprietarilor.
Instalatia se executa in baza unui proiect intocmit de un proiectant autorizat ptr. sisteme integrate de securitate.
Daca veti fi chemat sa dati vreo declaratie cu privire la lucrarea amintita este bine sa consultati inainte un avocat.
Imi pare rau sa va spun dar ati facut o greseala.
Daca asociatia respective si-a achizitionat echipamentul iar dvs doar i-ati ajutat sa inteleaga cum trebuie executata instalatia deci daca le-ati acordat doar un mic ajutor s-ar putea sa nu fie chiar asa de groasa treaba.
Mai ganditi-va poate totusi doar i-ati ajutat si nu ati efectuat lucrarea de unul singur. Ma intelegeti - da?
Mult success!
Camere video
toma st
Va rog sa ma informati daca se pot monta camere supraveghere la bloc, scară parter plus 3 etaje, doar pe casa scarii ? Ce conditii trebuie indeplinite si daca ... (vezi toată discuția)