avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... documentatie instalatie gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

documentatie instalatie gaze

Bună seara!
Vă rog să mă ajutaţi într-o problemă urgentă!
Trebuie să facem revizia tehnică la instalaţia de gaze şi pentru acest lucru ni se impune, cf. ordin 179/2015, să prezentăm documentaţia tehnică care a stat la baza excuţiei instalaţiei de utilizare a gazelor naturale.
Blocul este dat in folosinţă din 1974 şi la administraţia asociaţiei nu se mai găsesc documentele din acea perioadă.
Unde ar trebui să căutăm această documentaţie?
Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:32, 14 Octombrie 2016
da, problema de Kafka.
Pai autoritatile sa spuna unde sunt acele documantatii.
Un exemplar al documentatiei exista la executantul instalatiei si la serviciul specializat din primarie
Nu o veti gasi nicaieri . Pentru a va face datoria , faceti o cerere la furnizorul de gaze , sa va elibereze o copie a documentatiei . Bineinteles ca vor raspunde ca nu o au si va vor sfatui elegant sa contactati una din firmele pe care tot ei vor avea bunavointa sa vi le prezinte , pentru intocmirea proiectului . Bagati mana adanc in vistierie si .... platiti.
Cum s-a rezolvat pana la urma? Si eu am primit o notificare de la operatorul de sistem in care mi se cere aceasta verificare a instalatiei de gaze.
La cererea mea de eliberare copie proiect tehnic, raspunsul este pas! Nu exista. Ba sunt obligat sa-l fac de urgenta via un operator economic autorizat. Cost estimat telefonic: 400 RON (Bucuresti).

Intrebarea mea catre dvs este: aceasta documentatie tehnica a instalatiei de gaze:
- trebuia sa existe la data achizitiei imobilului?
- daca DA, atunci catre cine trebuie sa ma adresez pentru a-l obtine?
- daca NU, atunci cum am reusit sa semnez preluarea contractului de distributie gaze de la dezvoltator?
- indiferent de raspunsurile de mai sus, cum a reusit dezvoltatorul imobiliar sa semneze contractul cu ENGIE/GDF Distributie FARA acest proiect tehnic?

Multumesc,
Costi
Constantin77,

Va rog sa-mi spuneti daca discutati despre un bloc / o scara / un apartament...

Eu vreau sa va spun ca la mine in bloc instalatia de furnizare a gazelor naturale a fost schimbata in urma cu 15-16 ani si s-a schimbat ca urmare a vechimii instalatiei originale (1974) care trecea prin fiecare apartament de la parter la etajul 10 (4 coloane).

Cu ocazia schimbarii am discutat si aprobat in AG sa montam pe banii asociatiei o coloana mai groasa de la parter la et. 10. Mai mult am optat si pentru separarea de masura.
Sigur, firma cu care am facut aceste modificari s-a angajat sa faca si proiectul noii instalatii, proiect care s-a facut in mai multe exemplare din care in mod sigur unul dintre ele se afla in posesia fostului Distrigaz, unul este la noi, un altul la firma care a executat noua instalatie.
Pentru noi, costul total de apartament a fost de 400 lei.

Ei, daca acum nu se mai numeste Distrigaz si se numeste altfel, sigur - asa cum s-a mai scris, baietii au sa zica ca nu au proiectul... Vedeti, poate mai dati de firma care a executat lucrarea. Ei au in mod sigur proiectul, dar de verificat este nevoie sa fie verificat si adaugate modificarile respective. Tot sigur este ca toate aceste actualizari de proiect au sa coste ceva...

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentatie tehnica gaze gelutzu30 gelutzu30 Buna ziua . Am primit o notificare de la ENGIE ca imi expira verificarea tehnica la gaze dar in sistemul lor nu figurez cu aparate de combustibili gazosi puse ... (vezi toată discuția)
La noi în bloc se montează detectoare de gaze. ce măsuri se pot lua împotriva celor care nu vor acest lucru? silviutza4u silviutza4u IN bloc se monteaza aceste detectoare de gaze.( Acum cateva luni s-a facut aceea verificare obligatorie la 2 ani la gaze si pentru ca in bloc nu exista acei ... (vezi toată discuția)
Proiect instalatie de gaz pierdut PKMLS PKMLS În vederea verificării instalației de gaz din locuință tatălui meu am solicitat proiectul instalatiei de gaz la firma care a făcut instalația. Aceasta ... (vezi toată discuția)