avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrebare contract medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrebare contract medical

Buna ziua, intr-un contract medical cu o clinica privata am urmatoarele 3 paragrafe din care inteleg ca in eventualitatea unui malpraxis sau eroare medicala daunele date de instanta nu pot sa depaseasca suma platita de mine. Asa este sau nu am inteles eu bine?

Adica daca platesc serviciile unei operatii in valoare de 1000 euro si medicul greseste iar eu raman cu o problema grava din cauza lui daunele pot sa fie de maxim 1000 euro?

10.1. Responsabilitatea actului medical revine medicului curant, ales de Pacienta, care are calitatea de medic angajat / colaborator al Maternitatii, culpabilitatea fiind stabilita conform normelor medicale ale Colegiului Medicilor.
10.2. In cazul unei culpe medicale stabilite prin decizie definitiva a Colegiului Medicilor sau printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, instanta competenta va stabili daunele aplicabile coroborat cu Onorariul incasat de Prestator.
10.3. In cazul unor neintelegeri intervenite intre parti, acestea se obliga sa efectueze cel putin doua intalniri pentru rezolvarea diferendelor pe cale amiabila. In orice caz, raspunderea Maternitatii nu va putea fi superioara sumelor incasate de la Pacienta.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Raport medical gresit ZClaudiaM ZClaudiaM As dori sa stiu daca in cazul in care am facut o investigatie medicala la o clinica privata si am primit un raport medical care s-a dovedit ulterior eronat, as ... (vezi toată discuția)
Medierea in domeniul medical -malpraxis Ceausescu Liliana - Birou de Mediator Ceausescu Liliana - Birou de Mediator Acest week-end, a avut loc mult asteptata Conferinta: [b]\\"Malpraxisul medical - Metode alternative de rezolvare a conflictelor din domeniul ... (vezi toată discuția)
Interventii chirurgicale inutile LAURA-ELENA LAURA-ELENA Am suferit doua interventii chirurgicale inutile, pe coloana. Medicii neurochirurgi m au diagnosticat eronat. Aveam probleme cu nervii spinali, care, intr ... (vezi toată discuția)