avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Indemnizatie concediu medical pe risc
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Indemnizatie concediu medical pe risc

Buna ziua,
Sunt angajata pe firma sotului meu, de saptamana trecuta am concediu maternal de risc pana in decembrie cand voi intra in prenatal. Conform informatiilor gasite pe Google si alte surse, stiu ca asigurarea medicala pe care o achit personal ( circa 900lei) este asigurata din Fondul unic de asigurari de sanatate. Este adevarat ca voi fii scutita de aceasta suma pe parcursul acestei perioade sau doar mi se va reduce din suma?
De asemenea ma intereseaza sa stiu si cine trebuie sa imi achite indemnizatia de risc maternal, angajatorul sau o alta institutie?
Unde trebuie sa ma prezint si cu ce documente in acest sens?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:59, 9 Septembrie 2019
Pe perioada concediului medical nu se plateste CASS, dar se plateste CAS si impozit. Societatea plateste primele 5 zile calendaristice iar restul Casa de sanatate (se plateste salariu de catre firma si apoi se recupereaza).
Iar indemnizatia conc.de risc?
Cea calculata 75% din venitul brut?
E tot concediu medical.
Va rog sa imi spuneti care sunt pasii ce trebuiesc urmati in vederea recuperarii salariului aferent acestei perioade.
Trebuie depusa vreo cerere undeva?...vreau sa ii transmit contabilei in detaliu unde trebuie mers si daca exista vreun termen de depunere...
Va multumesc mult pentru timpul acordat si pentru informatii !
Concediul medical se depune la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) judeteana sau a municipiului Bucuresti.

In principiu, se depune o cerere si un opis impreuna cu concediul medical anexat (formularul rosu), dar sunt mici variatii de la un judet la altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical - cine-l plateste? ionica83 ionica83 Buna ziua! Sunt medic stomatolog la propriul cabinet medical individual CMI , cotizez la pensii si casa de sanatate . In cazul unui concediu de risc maternal ... (vezi toată discuția)
Incetare contract pe perioada determinata in concediul de risc maternal Pasaricadaniela Pasaricadaniela Buna ziua! Sunt angajata pe perioada determinata pana la data de 31.08.2017. Mentionez ca luna aceasta am intrat in concediu de risc maternal, acordat pana ... (vezi toată discuția)
Plata asigurarilor sociale de sanatate mirelabaschir mirelabaschir detin o soc.comerciala si am o angajata insarcinata care mi-a prezentat un concediu de risc de sarcina...in acest caz cine ii plateste indemnizatia aferenta ... (vezi toată discuția)