Buna ziua,
Sunt angajata pe firma sotului meu, de saptamana trecuta am concediu maternal de risc pana in decembrie cand voi intra in prenatal. Conform informatiilor gasite pe Google si alte surse, stiu ca asigurarea medicala pe care o achit personal ( circa 900lei) este asigurata din Fondul unic de asigurari de sanatate. Este adevarat ca voi fii scutita de aceasta suma pe parcursul acestei perioade sau doar mi se va reduce din suma?
De asemenea ma intereseaza sa stiu si cine trebuie sa imi achite indemnizatia de risc maternal, angajatorul sau o alta institutie?
Unde trebuie sa ma prezint si cu ce documente in acest sens?
Va multumesc!
Pe perioada concediului medical nu se plateste CASS, dar se plateste CAS si impozit. Societatea plateste primele 5 zile calendaristice iar restul Casa de sanatate (se plateste salariu de catre firma si apoi se recupereaza).
Va rog sa imi spuneti care sunt pasii ce trebuiesc urmati in vederea recuperarii salariului aferent acestei perioade.
Trebuie depusa vreo cerere undeva?...vreau sa ii transmit contabilei in detaliu unde trebuie mers si daca exista vreun termen de depunere...
Va multumesc mult pentru timpul acordat si pentru informatii !
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.