avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incetare contract pe perioada determinata in concediul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incetare contract pe perioada determinata in concediul de risc maternal

Buna ziua!
Sunt angajata pe perioada determinata pana la data de 31.08.2017. Mentionez ca luna aceasta am intrat in concediu de risc maternal, acordat pana la finele lunii, urmand a fi prelungit de pe data de 31.08.2017 pana la intrarea in concediul prenatal. Stiu ca acest concediu de risc maternal imi va fi platit de catre CAS in continuare. Intrebarea mea este: va trebui sa merg la Casa de Asigurari de Sanatate din Bucuresti, fiind angajata aici si, de asemenea, concediul fiindu-mi eliberat de medicul de familie aflat in Bucuresti, sau e nevoie sa merg in localitatea de unde apartin cu domiciliul. De asemenea, dupa incetarea concediului de risc si cand va fi momentul sa intru in prenatal, ce va trebui sa fac pentru a putea beneficia de acesta?
Multumesc anticipat! Astept cu interes raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 23 August 2017
Trebuie sa mergeti la casa de asigurări de sănătate unde medicul de familie al dvs are încheiată convenţie pentru ca, concediul medical se va achita din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenţie.
Multumesc pentru raspunsul prompt!
Ieri am reusit sa iau legatura cu medicul de familie care mi-a spus ca a mai avut un caz asemanator si ca va trebui sa imi depun dosarul pentru somaj, iar toate concediile medicale ulterioare, inclusiv cel de risc maternal pana la intrarea in prenatal, le voi duce la AJOFM. Intrebarea mea este: daca imi pierd calitatea de angajata, pot beneficia de concediu de risc maternal in somaj sau, mai exact, acest cod este acceptat de AJOFM?
De asemenea, daca se accepta, cum se calculeaza valoarea indemnizatiei? Se iau in calcul veniturile brute realizate in ultimele 6 luni, ca si pana acum, acordandu-mi-se 75% din baza de calcul?
Va multumesc anticipat inca o data!
Nu aveti cum sa beneficiati de concediu de risc maternal pe durata somajului, intrucat nu aveti un loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie risc maternal Alexandra Floretntina Alexandra Floretntina Buna seara , sunt in concediu de risc maternal , fiind însărcinată in 21 de săptămâni , societatea la care lucrez își va Închide in curând ... (vezi toată discuția)
Sarcina si incetarea cim Georgiana D. Georgiana D. Buna ziua!tocmai am aflat ca sunt insarcinata,dar CIM este pe perioada determinata,pana la 01.03.2020.o sa pot beneficia de indemnizatie pt CCC,deoarece am ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal la firma in faliment Negru Georgiana Negru Georgiana Buna ziua, sunt angajata la o firma care a intrat in faliment la 01.06.2021, insa eu sunt in concediu risc de sarcina de la inceputul luni aprilie ... (vezi toată discuția)