avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cat este minimul pentru pensia de urmas a copiilor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cat este minimul pentru pensia de urmas a copiilor

buna ziua,as dori sa aflu daca exista un minim pentru pensia de urmas, am primit decizia azi pentru 3 copii minori de 254 de copil
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:17, 8 Septembrie 2019
Fiecare copil va primi câte 704 lei.
cri1sebi a scris:

buna ziua,as dori sa aflu daca exista un minim pentru pensia de urmas, am primit decizia azi pentru 3 copii minori de 254 de copil

Pensia de urmas nu are un cuantum minim .... insa potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 6/2009, pot beneficia de indemnizatia sociala .

Astfel, nivelul cuantumului pensiei, cuvenit va fi de 704 lei. (majorare adoptata de la 01.09.2019)
Si este nevoie de a
a face cerere pentru aceasta indemnizatie sociala? Va multumesc.
Indemnizația socială pentru pensionari, așa cum e definită în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009, se acordă astfel încât orice pensionar care are o pensie sub nivelul minim să primească cel puțin această valoare.

Indemnizaţia socială pentru pensionari se stabilește ca diferenţă între nivelul de 704 de lei, care este în prezent şi nivelul cuantumului pensiei (254 lei).
Adica, va mai primi in plus suma de 450 lei.

Indemnizaţia socială pentru pensionari se stabileşte şi se plăteşte de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin intermediul caselor teritoriale de pensii, şi se evidenţiază în mod distinct pe talonul de pensie.
www.avocatnet.ro/articol_468...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia sociala Irina2019 Irina2019 Buna ziua!Am cautat pe net de am luat-o razna si nu am gasit nimic care sa ma lamureasca cu privire la indemnizatia asta sociala de 704 lei.Mai exact cine o ... (vezi toată discuția)
Pensie sociala fara stagiu minim de cotizare muscalucristina muscalucristina buna ziua, Va rog, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns, doresc sa stiu daca o persoana cu varsta de 65 ani , si vechime in munca de doar 5 ani, se poate ... (vezi toată discuția)
Cum se poate primi pensie socială? Luc7 Luc7 Am trecut de vârsta maximă de pensionare și după ce am plătit în anul 2017 peste 16000 lei (3500: euro) mi s-a respins cererea de pensionare pentru că ... (vezi toată discuția)