avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Denuntare unilaterala chirie per determinata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Denuntare unilaterala chirie per determinata

Vreau sa semnez un contract de inchirere pentru un an, dar are o clauza care specifica ca garantia (valoarea unei chirii) se pierde daca chiriasul denunta contractul unilateral inainte de termenul de 1 an. As vrea sa stiu daca clauza aceasta este abuziva sau este legala? Codul civil specifica dreptul locatatrului de a denunta unilateral contractul de chirie pe o perioada determinata dar nu specifica nimic legat de pierderea garantiei, etc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 21:48, 7 Septembrie 2019
Daca clauza respectiva este însușite de ambele părți este perfect legală
Puteti incerca o negociere sau daca nu sunteti de acord căutați alta varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie contract inchiriere sotha17 sotha17 Salut, la incheierii unui contract de inchiriere, proprietarul a pus conditia platii unei garantii de 1 chirie pentru cazuri clasice, de deteriorare a ... (vezi toată discuția)
Garantie pierduta AnaMaria209 AnaMaria209 Buna ziua am o mare problema si nu stiu ce este de facut Am inchiriat in urma cu 5 luni un apartament contractul a fost incheiat pe loc cu pixul de mana in ... (vezi toată discuția)
Denuntarea unilaterala in cazul unui contract de inchiriere sasu emilia sasu emilia Buna seara, Sunt admin. unei societati care a incheiat cu o alta societate un contract de inchiriere a unui spatiu, pe termen de 5 ani. Eu, in calitate de ... (vezi toată discuția)