avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită minor
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită minor

Nu sunt de acord cu legile din Romania privind executarea silită minor.
Sunt unul dintre părinți care dorește ca fiica mea sa aiba relații cu tatăl sau.
Sunt divorțat de 8 ani de zile iar tatăl are domiciliu de 9 ani in alta țara. In tot acest timp a fost in țară de două ori. Niciodată nu și-a respectat dreptul de vizita pe care il are si nici pensia de întreținere minor nu a platit o. Niciodata nu a sunat sa vorbeasca cu fata nici macar de ziua ei. Fostii socrii care locuiesc la 2 minute de noi in acelas sat mic format din 3 strazii se întâlnește zilnic cu fata vorbesc ii face poze însă fata nu vrea sa se duca la ei in casa pe motive ca nu are toaleta in casa ca ii vorbește urat( esti o răutăcioasă, ai un suflet gol cand o sa fii mare o sa te lepezi de mata etc). O simt ca are un pic teama de ei.
Eu de 3 ani locuiesc in Anglia fata a rămas în grija surori si a mamei. In urma cu cateva luni avocată mea la chemat pe fostul soț sa avem o înțelegere. Si anume ca fata are 10 si a fost in vizita la mine in Anglia își dorește să vina sa locuiască cu mine aici avand posibilitatea sa ii ofer toate condițiile chiar si camera ei mult dorita. Bineinteles fostu soț nu a vrut si eu am recurs la instanța i-am deschis proces si in plus i-am făcut plângere la poliție pentru neplata pensiei de întreținere avand o restanță de aproximativ 40000lei. Dintr o data acesta are copil a vrut ca fata sa se duca la el in tara care locuieste in luna August pentru că asa scrie in programul lui de vizita însa fata nu a vrut Fiind la mine in Anglia in vacanta de vara eu am dus fata in Romania la sfarsitul lui Iulie ca fostul sot sa vina sa o ia..el nu a venit in schimb au venit fostii socrii si fata nu a vrut sa se duca. Acum am aflat ca acesta a deschis executare silită minora pt a lua fata la el in luna august in țară unde locuiește si vizitarea la domiciliu socriilor, acuzanduma ca eu sunt de rea credinta ca eu nu vreau sa ii dau fata nici lui nici foștilor socrii. Asta o consider o răzbunare pt ca i-am plângere la poliție pentru neplata pensiei și nu cred ca dintr o dată il intereseaza fata atât timp cât 8 ani de zile nu a vrut sa stie de ea. Ce fac eu daca fata nu se va duce la el voii fii obligata sa ii platesc fostului sot daune adica acele penalitati adica eu am crescut fata singura 8 ani și acum sunt obligată de lege sa ii dau bani fostului sot.?!. Fata nu are nici o amintire cu el chiar va trebui să treacă prin aceste proceduri si anume sa vina executorii cu poliția sau cine o mai veni la usa sa o ia plus vizite la psiholog gandesc ca aceste proceduri ii va fii destul de traumatizante. Un tata normal la cap nu apela la asa ceva ci venea in țară se vedea cu fata de câteva ori ca fata să înceapă să aibă legături cu el . Practic legea imi forțează fata de fapt eu voi fii obligată să iau fata cu forta sa o duc la un necunoscut pt fata într un mediu total necunoscut pentru ea și să o las acolo..cam asa ceva. Aceste procedurii ce ne obligă o numesc discriminare cum pot dovedii eu ca nu am nimic impotriva ca fata sa aiba relatii cu tatăl daca ea vrea?. Ce pot face eu la contestație ca instanța să afle realitatea? Ca de fapt este o răzbunare ceea ce face el .Cum pot oprii toate aceste proceduri discriminatorii? Drepturile copilul unde sunt de ce se încalcă? De ce sunt obligată ca fortez fata sa se duca la o persoana care nu "a ridicat un deget pentru ea". Eu am incercat sa vorbesc cu fata dar imi spune mereu "dar tu de ce nu te duci", "dar ma duc doar daca mergi cu mine" etc.



Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2019
yzabela, utilizator

Alte discuții în legătură

Program de vizita ionelaagapie ionelaagapie Buna ziua...daca sunt divortata de 2ani jum,cu un copil de 4ani,care in tot acest timp tatal copilului l a vizitat de 3 ori,si de 2 ori in prezenta mea...vine ... (vezi toată discuția)
Un copil poate fii reprezentat de un avocat? yzabela yzabela Buna ziua. Orice copil are drepturi. Atunci când ii sunt încălcate drepturile acesta poate fii reprezentat de un avocat spre exemplu la o executare silită? ... (vezi toată discuția)
Program de vizita in strainatate arramona arramona Buna ziua. Va rog sa-mi da-ti si mie niste sfaturi.Mama unei minore de 4 ani vrea sa-l de-a in judecata pe fostul sot pentru a obtine un program de vizitare a ... (vezi toată discuția)