avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un copil poate fii reprezentat de un avocat?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un copil poate fii reprezentat de un avocat?

Buna ziua. Orice copil are drepturi. Atunci când ii sunt încălcate drepturile acesta poate fii reprezentat de un avocat spre exemplu la o executare silită? Din tot ce am citit legat de o executare silita minor reiese ca indiferent de ce zice copilul acesta nu îi sunt respectate dorințele. La terminare procedurile chiar dacă acesta refuză să se duca la părintele creditor va trebui forțat de părintele debitor contra voinței sale sa se duca la celalat parinte (spre exemplu ca in cazul meu intr-o alta țară la un părinte care nu are legături personale de 8 ani). Cine imi apara copilul in acesta caz pt ca eu ca părinte creditor voi fii nevoită să o fortez sa faca ceva care nu vrea ca nu am încotro nu pot plăti acele penalizări. Daca încalcă dorințele copilului, opinia acestuia etc. Atunci pentru ce mai sunt drepturile copiilor care statul spune că trebuie să le respecte. Si aici ma refer la un copil destul de maricel 10 ani. Deja are atititudine.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2019
yzabela, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 07:43, 13 Septembrie 2019
Dreptul copilului e sa aibă doi părinți. Un copil de 10 ani e tot copil șinubare maturitatea sa ia o decizie atât de importanta pentru el cum ar fi uciderea emotionala a unui părinte.
Exista o hotărâre a instantei, ori mergeți sa o schimbați cu dovezi ca celalalt e abuziv și copilul refuza întemeiat ori educați-l sa nu încalce o hotărâre a instantei sau plătiți.
Nu știu care e situația în cazul de fata la dumneavoastră, dacă ori un avocat ori un psiholog va pot ajuta.
Cert este ca nu e firesc ca un copil sa își refuze un părinte. Iar dacă o face trebuie văzut de ce și gestionata situația în interesul copilului.
Dacă părintele a lipsit mult din viata copilului atunci cereți de urgenta alt program de legături personale.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2019
When, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un copil are obligatia de a se vedea cu celalalt parinte, obligatie intitulata ipocrit de leguitor ”drept”. Un parinte are dreptul la relatii personale cu copilul lui transformat de inteleptul leguitor in imbogatire fara justa cauza, prin aplicare de penalitati. Cele 2 fraze de mai sus reprezinta exceptia de la regula normalitatii, care e: copilul are doi parinti pe care ii iubeste si acestia il iubesc pe el.
E adevarat ce spune when:
nu e firesc ca un copil sa își refuze un părinte

In acelasi timp e firesc sa respecti sentimentele altei fiinte umane, chiar daca sunt de respingere, iar cand cineva nu tu iubeste, nu exista rostul niciunei explicatii, caci oricare ar fi aceasta, oamenii nu iubesc in urma unei demonstratii matematice si nici in urma aplicarii de penalitati. Sentimentele nu sunt pe baza de explicatii si procese de convingere si nici nu se nasc in urma lecturarii unei motivari dintr-o hotarare judecatoreasca sau in urma parcurgerii codului civil.
Cu totii am aflat ca cei mai buni prieteni ti faci in liceu si ca dupa 30 de ani nu se mai face legatura aia speciala din adolescenta. Copiii se fac la o anumita varsta, scoala se face la o anumita varsta, mai nimic nu e reversabil. Nu ai facut legatura de atasament cand trebuia sa o faci, asta e. E bine? Desigur ca nu. E reversibil? Desigur ca nu.
Formulati contestatie la executare si adunati toate motivele, daca le aveti.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2019
proastasatului, utilizator
Stimata PS, răspunsul dumneavoastră e corect doar în anumite situații, nu e universal valabil.
Ai avut grija de copilul tău, ați fost apropiați, ai schimbat scutece, șters muci și dus la fotbal și după divorț mai ca te scuipa pentru niște motive halucinante nu e firesc și clar copilul respectiv a pățit ceva și trebuie ajutat.
Ai lipsit câțiva ani și acum te întorci și ai pretenția ca acel copil sa îți sara în brate și sa plece cu tine? Perfect normal sa te respingă și sa nu vrea sa știe de tine.
În cazul de fata nu avem sau cel puțin eu nu am detalii despre ce se întâmplă. Contestația la executare nu ajuta. O poate face doar dacă au fost cu adevărat probleme de ordin administrativ în punerea ei aplicare.
Dacă părintele a fost dezinteresat, ce o salvează este modificarea programului de legături personale.
when:
În cazul de fata nu avem sau cel puțin eu nu am detalii despre ce se întâmplă. Contestația la executare nu ajuta

proastasatului a scris:
Formulati contestatie la executare si adunati toate motivele, daca le aveti.


mi se pare ca avem aceiasi lipsa de informatii, cat si aceiasi opinie ca pot/nu pot exista motive!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Userul s-a exprimat clar: Copilul e mai mare de 10 ani şi nu s-a văzut cu tatăl său de 8 ani! Nu e destul?
When, pentru că tatăl nu a acordat dreptul copilului la tată timp de 8 ani, într-o ţară normală, acel om ar trebui decăzut din drepturile părinteşti, nu recompensat pentru neglijenţa sa.
Vorbiţi de reducerea programului de relaţii? Aiurea, nici o instanţă nu va reduce programul, chiar dacă copilul e abuzat de tată.Aştept să văd ce program de relaţii va căpăta "tatăl model" . cel cu drepturile taţilor, fiindcă va primi, cu siguranţă, chiar şi în penitenciar.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Executare silită minor yzabela yzabela Nu sunt de acord cu legile din Romania privind executarea silită minor. Sunt unul dintre părinți care dorește ca fiica mea sa aiba relații cu tatăl ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului de a se intoarce la domiciliu dupa terminarea programului de vizita Diana_Munteanu Diana_Munteanu Buna seara! Am si eu cateva intrebari: Ce sa fac daca copilul meu ,dupa ce s-a dus in vacanta la tatal lui in Anglia nu vrea sa se mai intoarca la mine la ... (vezi toată discuția)
Fostul nu a platit pensia alimentara,dar pretinde sa ia copilul pe timpul vacantei.ce fac??? magdutza2010 magdutza2010 Buna seara! In urma divortului pronuntat de mai bn de o jumatate de an,copilul mi-a fost incredintat mie,iar tatal trebuie sa plateasca pensie alimentara ... (vezi toată discuția)