avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un copil poate fii reprezentat de un avocat?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un copil poate fii reprezentat de un avocat?

Buna ziua. Orice copil are drepturi. Atunci când ii sunt încălcate drepturile acesta poate fii reprezentat de un avocat spre exemplu la o executare silită? Din tot ce am citit legat de o executare silita minor reiese ca indiferent de ce zice copilul acesta nu îi sunt respectate dorințele. La terminare procedurile chiar dacă acesta refuză să se duca la părintele creditor va trebui forțat de părintele debitor contra voinței sale sa se duca la celalat parinte (spre exemplu ca in cazul meu intr-o alta țară la un părinte care nu are legături personale de 8 ani). Cine imi apara copilul in acesta caz pt ca eu ca părinte creditor voi fii nevoită să o fortez sa faca ceva care nu vrea ca nu am încotro nu pot plăti acele penalizări. Daca încalcă dorințele copilului, opinia acestuia etc. Atunci pentru ce mai sunt drepturile copiilor care statul spune că trebuie să le respecte. Si aici ma refer la un copil destul de maricel 10 ani. Deja are atititudine.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2019
yzabela, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 07:43, 13 Septembrie 2019
Nu mai are ce executa acum, iar la anul probabil ca locuinta stabilita va fi in Anglia.
In ce priveste pensia, mai bine o puneti in executare, plangerea aia penala nu va duce nicaieri.
Vb cu avocata sa faca demersuri , daca tatal nu are nimic in tara de executat, executarea se face prin ministerul de justitie la el in tara.
Inteleg ca in 2013 ati divortat, dar cine si de ce a deschis proces in 2017? In 2017 ati deschis proces pt suplinirea acordului de iesire din tara ?
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator
Și acum ar trebui făcută contestația la executare pe motiv ca nu a venit sa ia copilul în vacanta. Bunicii care înțeleg ca s-au prezentat ma îndoiesc ca aveau împuternicire din partea lui iar în sentința se acorda program de vizita tatălui. Cereți sa depună biletul de avion sau dovezi ca a venit în tara. De asemenea nu a transmis datele din pașaport pentru a face procura copilului sa iasă din tara iar sentința prevedea ca luna de vacanta sa fie în Italia. Deci cel care nu a respectat sentința este el și nu are ce executa.
Însă asa cum a spus GI Jane pana anul viitor copilul va fi un UK, se vor schimba datele problemei.
Căutați un avocat mai descurcăreț ca cel pe care îl aveți nu pare sa va îndrume foarte mult sau foarte bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită minor yzabela yzabela Nu sunt de acord cu legile din Romania privind executarea silită minor. Sunt unul dintre părinți care dorește ca fiica mea sa aiba relații cu tatăl ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului de a se intoarce la domiciliu dupa terminarea programului de vizita Diana_Munteanu Diana_Munteanu Buna seara! Am si eu cateva intrebari: Ce sa fac daca copilul meu ,dupa ce s-a dus in vacanta la tatal lui in Anglia nu vrea sa se mai intoarca la mine la ... (vezi toată discuția)
Fostul nu a platit pensia alimentara,dar pretinde sa ia copilul pe timpul vacantei.ce fac??? magdutza2010 magdutza2010 Buna seara! In urma divortului pronuntat de mai bn de o jumatate de an,copilul mi-a fost incredintat mie,iar tatal trebuie sa plateasca pensie alimentara ... (vezi toată discuția)