avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma

Buna ziua, Imi doresc sa-mi fac un magazin online. Pentru asta trebuie sa infiintez o firma, din cate am citit SRL-urile sunt cele mai intalnite. Sediul social trebuie sa fie la o adresa din aria de domiciliu? Cam la ce costuri se ridica infiintarea unei firme de acest tip? Trebuie sa fie cineva angajat ca firma sa poate functiona?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2019
AnaMaria08M, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:44, 10 Septembrie 2019
Firma o puteti infiinta cu sediul social fara activitate economica la adresa dumneavoastra din buletin (acolo nu va autorizati nicio activitate adica niciun cod caen) si pentru actiitate sa aveti separat un depozit si un loc in care sa faceti ambalarea si alte operatiuni, pentru care sa inchiriati in alta parte un spatiu pe baza de contract de inchiriere si acel spatu il inregistrati la registrul comertului ca punct de lucru si va autorizati pe el codurile caen necesare activitatii.
O alta varinta e aceea in are suprapuneti sediul social in care sa va inregistrati si codurile caen, adica sediu social cu activitate economica.
In functie de aceste doua variante alese la infiintarea srl de la registrul comertului ,ulterior dupa inegistrarea firmei in maxim 30 de zile veti depune si la directia de impozite si taxe persoane fizice a primariei o declaratie impreuna cu copie dupa certificatul constatator.
In activitatea curenta a firmei se poate implica fara contract de munca doar asociatul.
Firma o puteti infiinta cu sediul social fara activitate economica si la o alta adresa decat la adresa dumneavoastra din buletin in baza unui contract de comodat sau unul de inchirire.
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediul social/punct de lucru diana.birsan20 diana.birsan20 Buna ziua! Doresc sa înființez o societate cu răspundere limitată, al carei obiect de activitate va fi in principiu comerțul online. Cu toate acestea, vor ... (vezi toată discuția)
De aprox 1 luna am si activitate pe firma Cdinu27 Cdinu27 Buna seara! Am sediul social in apartament, de aprox 1 luna am si activitate pe firma ( ambalare colete sau predare produse in afara apartamentului). Trebuie ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie stabilire impozit pe cladiri a unei firme Sorina82 Sorina82 Buna ziua. Detin o societate fara activitate (pe zero), sediul social fiind in apartamentul unde locuiesc. Ce acte trebuie sa depun pe langa declaratia ... (vezi toată discuția)