avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Redistribuire incorecta sume
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Redistribuire incorecta sume

salut,

Am facut o plata luna trecuta in cuantum de 150 roni. Dintre acestia am specificat ca se va retine cuantum intretinere in val de 64.78 si restul (85.22) pt fond de reparatii. Pe chitanta comuna scrie cota intertinere intetinere si rest fond reparatii. de aici inteleg ca sumele trebuiau distribuite conform a ceea ce am scris. LA FR aveam o restanta de 289.34.
pe lista de luna aceasta apar cu restanta la intetinere de 4.12 roni. Adica administr a ales sa imi puna rest la intertinere si sa rotunjeaza suma de la fond reparatii.
Consier ca nu este corect. Pot cere refacerea listelor de intertinere? Sa il reclam? Este abuz?
Nu este vorba de rest de 4 roni, ci de corectitudine.

Thx all,
Dan.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:27, 10 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa primiti chitante separate, asa e legea (art. 71). Faceti o contestatie, la care sunteti indreptatit sa primiti raspuns, conform art. 28 din legea 196/2018.
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
L nr 196/2018 obliga reprzentantul asociatiei sa emitya chitante distincte pentru justificarea fondurilor achitate de catre proprietar
Daca va aflati in termen legal ,puteti formula contestatie impotriva valorii impuse in lista lunara de intretinere
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen legal stabilit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen plata fond reparatii manead manead Buna ziua, Asoc de care apartin a stabilit un cuantum lunar de fond reparatii de 200 roni. Nu stiu acum exact care este perioada ptare se percepe. Deja este ... (vezi toată discuția)
Fondul de raparatii intra in cadrul intretinerii pe luna respectiva? Karina Gitlan Karina Gitlan Fondul de raparatii intra in intretinerea lunara? Se elibereaza chitanta separat? Se adauga penalitati? (vezi toată discuția)
Constituire fond de rulment si de reparatii Muresan71 Muresan71 Buna seara! In asociatia mea s-a creat urmatoarea situatie, un grup de locatari a semnat un tabel prin care solicita sa nu mai plateasca fondul de rulment si ... (vezi toată discuția)