avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza Confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza Confidentialitate

Buna

Am fost angajat la o societate si la contract am un act aditional cu clauza de confidentialitate care suna cam asa.

Art1. Pe durata existentei contractului contractul individual de munca salariatul se obliga sa nu transmita date sau informatii confidentiale de care a luat cunostiinta pe cale directa sau incidentala in timpul executarii CIM.

Art2. Prin informatii confidentiale se intelege: in sensul prezentei clauze orice informatii privitoare la situatia financiara a unitatii angajatoare , la proiecte de afaceri, la furnizori actuali si potentiali, la procedeele de fabricatie folosite, preturile practicate, retetele folosite in fabricarea produselor precum si la orice alte informatii a caror divulgare poate conduce la prejudicierea unitatii anagajatoare

Art3. Obligativitatea confidetialitatii se mentine si dupa incetarea contractului

Art4 obligatia prevazura la art1 inceteaza:
- prin acordul express al angajatorului
- prin expirarea unui termen de 2 ani dupa incetarea contractului
- la data la care informatiile confidentiale in sensul art 2 au devenit publice pe alte cai

Art5. Angajatorul se obliga sa nu divulge informatii calificate drept confidentiale de catre salariat privitoare la aspectele vietii private ale acestuia de care a luat cunostiinta cu prilejul derularii raportului de munca sau in mod incidental

Art6. Nerespectarea obligatiei de confidentialitate de catre oricare dintre parti atrage obligarea celui in culpa la plata de daune - interese corespunzatoare prejudiciului cauzat in valoarea de 10000 euro.

Problema mea este ca vreau sa imi deschid un business asemanator ca cel unde am activat. Asemanator inseamna cu o gama de produse mai variata, alte materii prime , nu de la aceeasi furnizori. ( de mentionat este ca furnizorii lor sunt publici la orice cautare pe google )

Ce e de facut ? Pot inainta proiectul meu sau acest act aditional ma influenteaza termen de 2 ani.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:26, 10 Septembrie 2019
Nu are nicio legatura deschiderea unei afaceri cu acest act aditional ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de confidentialitate? ccattallinn ccattallinn salut! va redau mai jos continutul contractului de munca pe care angajatorul meu vrea sa-l semnez, referitoare la clauza de confidentialitate: \"CLAUZA ... (vezi toată discuția)
Clauza neconcurenta intre pfa si srl - este legala? spete? Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, sunt intreprindere individuala si am un contract cu un SRL , contract ce cuprinde o clauza de confidentialitate si una de neconcurenta - le redau ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate si cea de formare profesionala KatoKatalin KatoKatalin Recent am primit la semnat un act aditional care include clauza de confidentialtate. Astept sfaturi, pareri ... [/quot]A. În sensul prezentului Act ... (vezi toată discuția)