Impreună cu soțul am achizitionat o hală industrială in 2015 .Am inregistrat o imediat la fisc ( nu am fost intrebați dacă este cladire rezidențială sau nerezudențială ) si am platit in fiecare an până in prezent impozit pt ea cât și pt apart si mașini .Acum câteva zile am primit o somătie de la Anaf cum că avem pt ultimii 5 ani un impozit datorat pt hală plus penalizări o sumă exirbitantă .Am intrebat de unde provine datoria si ni s a explicat că din 2015 si până in prezent nu am depus reevaluarea anuală a acestei hale .Da este adevarat nu am depus o niciodată pentru că nu am stiut iar de la Anaf nu am primit nici o notificare , somație prin care să ni se aducă la cunoștință că avem această obligatie de a o depune sau că datorăm un impozit majorat ...au asteptat să treacă 5 ani astfel incât s a ajuns la niște sume datorate exorbitante .Ce ne sfătuiți să facem ? Mulțumim mult .
Consultati un avocat. Acesta va poate sfatui doar in urma studierii documentelor emise de ANAF, declaratiilor depuse la ANAF si a actelor de proprietate ale halei.
Sa aveti in vedere ca, o eventuala contestatie, trebuie facuta cu celeritate astfel incat sa nu intervina prescriptia.