avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se procedeaza cand doi parteneri se despart si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se procedeaza cand doi parteneri se despart si apartamentul in care locuiesc e la amandoi, dobandit prin credit?

Eu si cu prietena am achizitionat un apartament prin credit imobiliar, acum 6 luni.
Ea a participat cu 7000 euro la avans si eu cu 10.000 euro.
Acum ne-am despartit si as vrea sa stiu cum pot intra in posesia lui? Daca ea este de acord sa ii dau cei 7000 euro si sa renunte la apartament (facem actele la notar) poate fi apartamentul numai al meu?
Cel mai recent răspuns: xandercage , utilizator 11:30, 30 Noiembrie 2009
Daca apartamentul este achizitionat pe numele ambilor parteneri, atunci puteti solicita iesirea din indiviziune ...si daca dvs veti ramane cu apartamentul ii veti da partenerei o sulta (suma de bani, cum v-ati impacat). Daca ajungeti la o iontelegere in acest sens faceti actele la notar....in caz contrar trebuie sa va adresati instantei de judecata.
Este interesant insa de stiut si cine este titularul imprumutului bancar....
Daca e si banca implicata va trebuie acordul bancii.
Cred ca ar trebui sa mearga un avocat cu dvs la banca dupa ce analizeaza contractul sau contractele.

avocat Claudiu Lascoschi
de acord cu ce spune colegul.
Banca trebuie sa fie de acord si e recomandat sa discutati inainte de ajunge la notar.
Multumesc mult de raspunsuri
Eu sunt titularul apartamentului, dar rata este impartita:
300 euro ea, pentru ca are salariul de 3000 RON
150 euro eu, salariul meu fiind de 1700 RON.
Eu as avea cum sa platesc rata (pentru ca vreau sa preiau aparatamentul ), dar ca si salariu sunt foarte jos. Ea este de acord sa ii dau 7000 euro si sa imi lase apartamentul. Banca oare va fi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri si datorii adiandrada adiandrada am divortat de fosta sotie in 2011. Am incheiat in fata notarului un partaj voluntar prin care ea imi cedeaza mie cota-partea ei din apartament in schimbul ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament cu credit ipotecar nemteanul1980 nemteanul1980 Detin impreuna cu sotia un apartament contractat prin credit ipotecar. Titularul contractului de credit sunt eu, sotia fiind codebitor. Bunul a fost ... (vezi toată discuția)
Divort avand in proprietate un apartament cumparat prin programul prima casa mistral9 mistral9 Buna ziua, Va supun atentiei cazul meu. M-am casatorit in iulie 2011, in noiembrie 2011 am achizitionat impreuna cu sotul meu un apartament prin programul ... (vezi toată discuția)