avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda de circulatie eronata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda de circulatie eronata

Cand am fost sa platesc taxa pentru casa...mi s-a atras atentia ca am o amenda de circulatie si ca nu vor sa imi ia banii pana nu platesc mai intai acea amenda
Acea amenda este din Ian 2019 , numele si adresa sunt corecte DAR nr de inamatriculare este total eronat. Tin sa precizez ca acasa sau oriunde altundeva NU am primit nicio instiintare privint aceasta amenda
Pe bulevardul unde se precieaza ca am fost amendat "pentru centura' nici nu am circulat in ultimii 4-5 ani de zile
Ce se poate face in acest caz?

Edit: Vreau sa mentionez ca si semnatura celui ce a fost amendat, este practic o linie
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2019
Srb, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 01:49, 12 Septembrie 2019
Si inca o intrebare, eu nu inteleg de unde acel politist ce a scris acel PV , a avut toate datele mele
Procesul verbal de contraventie are CNP -ul dvs. trecut in el ? Daca nu, puteti contesta in primul rind la primarie faptul ca acea amenda este eronat trecuta pe numele dvs.
Art. 17 din OG2/2001 prevede ca:
Lipsa uneia dintre mențiunile privind numele și prenumele agentului constatator, numele și prenumele contravenientului, codul numeric personal pentru persoanele care au atribuit un asemenea cod, iar, în cazul persoanei juridice, lipsa denumirii și a sediului acesteia, a faptei săvârșite și a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată și din oficiu.
[ link extern ]
Daca e trecut CNP-ul corect, atunci aveti o problema. Numarul gresit la masina nu e un motiv de anulare a unui proces verbal de contraventie si prin urmare trebuie sa dovediti dvs. ca nu ati fost acea persoana pe numele caruia s-a incheiat respectivul proces verbal.
latka, utilizator
Da este trecut si CNP corect. Pai unde trebuie sa merg sa dovedesc?
Pentru ca ar trebui sa fie simplu din moment acel nr de inamtriculare si acea semnatura NU imi apartin. Imi este frica ca dmn politist speial a scris datele altei persoane (in acest caz, datele mele) ca sa scuteasca de plata pe adevarata persoana care a incalcat codul rutier. Eu inca tot nu inteleg cum au ajuns, si de unde s-au stiut datele mele si cine este acea persoana cu acel nr de inamtriculare si cu acea semnatura.

Eu m-am gandit sa incep sa ma duc sa fac o plangere la sectia de politie 17 sector 5 de unde apartine acel domn politist ce apare pe PV, dar de acolo m-au trimis la brigada de politie rutiera, Udriste
Srb, utilizator
Formulați o contentație, solicitând inclusiv repunerea în termen!
În cadrul procesului, urmează să vă prevalați inclusiv de procedura înscrierii în fals dacă nu ați semnat dvs P.V., dar în acest caz procesul se va suspenda până la soluționarea sesizării privind falsul în înscrisuri!
Mergeți la o consultație juridică cu acel P.V. pentru a vedea care este demersul
oprim!
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Dacă nu ați înțeles ce v-a spus dl. avocat, pe scurt e ca ar trebui sa va angajați un avocat, la care să mergeți cu o copie a acelui proces verbal.

Pe de altă parte nu prea ține varianta ca un polițist sa facă o asa gainarie pentru o amărâtă amendă pentru centură.

Mai degrabă ar trebui sa aflați proprietarul acelei mașini. Poate ca numărul e chiar corect.

Angajati-va avocat, oricum, am impresia ca nu știți nici de unde sa apucați problema.

Alte discuții în legătură

Am primit amenda pentru ca nu purtam centura de siguranta desi o purtam. mariacatalinas mariacatalinas Acum 10 zile, tatal meu transporta fan cu o furgoneta personala pe DN fiind insotit de doi prieteni. A fost oprit de un politist care initial a spus ca o sa-i ... (vezi toată discuția)
Am primit o amenda iar in procesul verbal agentul constatator ... TG08 TG08 Am primit o amenda iar in procesul verbal agentul constatator nu mi-a trecut datele personale. Nu a trecut nici nume,nici adresa nici cod numeric ... (vezi toată discuția)
Amenda - cum contest? e-marius e-marius Buna ziua, Acum 3 zile sotia a a primit prin posta de la fisc un plic continand: - somatie de plata amenda din partea fiscului - copie dupa un proces ... (vezi toată discuția)