avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu restant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu restant

Am si eu o mica problema si anume; intre data de 01.10.2009 si 28.10.2009 am fost in preaviz la o firma care urma sa-si inchida punctul de lucru la care lucram eu. Pe data de 09.11.2009 am sunat la sediul firmei sa intreb daca imi sunt gata actele pt somaj si cartea de munca incheiata sa merg sa le ridic. Am primit urmatorul raspuns:"'da Mirela poti sa vii, actele sunt gata si mai ai si niste banuti de luat, adica 549 lei"'. Mentionez ca eu locuiesc in Tecuci si sediul firmei este in Vaslui, am plecat catre Vaslui ...ajunsa acolo mi-au dat sa semnez ca am primit cate un exemplar din hartiile care-mi erau necesare, mi-au pus statul de plata in fata sa-l semnez urmand sa-mi dea si banutii. Dupa ce-am semnat statul de plata colega mea il suna pe sef spunandu-i sa-mi dea banii ca am ajuns la sediu, la care el ii zice ca nu are si mi-i trimite in cursul saptamanii respective prin posta. Am mers alaturi de sediu si mi-am ridicat CM de la ITM si m-am intors inapoi cerand sa mi se dea statul de plata pe care semnasem numai eu (nu era nici o alta semnatura pe el) pe motiv ca eu nu am primit banii si nu mi se parea corect. Colega mea a refuzat spunand ca o sa-mi primesc banii si ca atunci ei cine o sa-i semneze statul de plata.

De atunci au trecut 3 saptamani, timp in care eu nu mi-am primit banii, cat despre fostul sef nu raspunde nici la tel nici la email.

Nici la sediu nu pot merge toata ziua ca sunt 200 de km dus intors si nu-mi permit sa arunc banii mergand acolo degeaba.

Am nevoie de un sfat!

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:37, 2 Decembrie 2009
Daca ati semnat pentru banuti, legal e ca si cum i-ati fi luat.
Am o intrebare, conf.carui artticol a incetat contractul dvs.de munca?
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2009
Marioara Maftei, utilizator
Ati semnat ca "primarul", da e posibil asa ceva....sa va minta pe fata?!
Sesizare la ITM, poate o sa va creada....
Din nefericire este foarte posibil sa nu mai primiti nici un leu pentru ca angajatorul deja are semnatura dvs ca ati primit drepturile salariale restante. In general, statul de plata se semneaza in momentul primirii banilor sau dupa primirea lor, niciodata inainte.
Daca banii se dadeau de obicei in mana, nu aveti dovezi in favoarea dvs.
Daca banii se dadeau pe card, atunci singura dvs dovada este extrasul de cont.
contractul meu de munca a incetat conform art. 65/1, sunt in somaj acum.
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
bogiumirela, utilizator
in momentul in care eu semnam statul de plata , colega mea numara banutii sa mi-i dea, i-am dat statul si mi-a zis sa astept 1 min sa-l sune pe sef sa-i zica ca-mi da banii. abia dupa ce a inchis telefonul mi-a zis ca seful a spus ca nu are bani in momentul ala si ca mi-i trimite el prin posta in cursul saptamanii..

Alte discuții în legătură

Termen primire decizie concediere Lary_13 Lary_13 Buna ziua! Care este termenul in care ar trebui sa primesc decizia de concediere, avand in vedere ca preavizul s-a incheiat in data de 1.06.09? (vezi toată discuția)
Neplata salariului piti75 piti75 am lucrat la o firma 6 luni si nu am primit salariu nu am semnat nici un stat de plata Am facut plîngere la itm si dupa ce am asteptat 45 zile calendaristice ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare cu art.65(1) codrina.ama codrina.ama Buna ziua, Va rog, am nevoie, din nou, de sfatul Dvs : 1- art. 78(1) din CCMUN 2007-2010 precizeaza ca, la incetarea CIM, angajatul trebuie sa primesca ... (vezi toată discuția)