Buna ziua,
Va rog, am nevoie, din nou, de sfatul Dvs :
1- art. 78(1) din CCMUN 2007-2010 precizeaza ca, la incetarea CIM, angajatul trebuie sa primesca drepturile la zi + salariu compensatoriu. Mie mi s-a desfacut CIM cu 1.12.2009, am salarii restante pe sept+oct+noiembrie, iar de la firma mi s-a spus ca, dupa lege, acum mi se pot plati doar restantele sept+oct, iar restul pe 10 dec (10 era data la care luam lichidarea ca angajat). Va rog sa-mi precizati daca firma este obligata sa-mi achite toate drepturile la data de 30.11.2009, sau legea ii da dreptul sa le fractioneze, deoarece in cererea pe care am depus-o la firma am specificat ca voi sesiza ITM .
2- nu am facut niciodata sesizare, cu atat mai mult la ITM. Va rog, imi puteti da cateva indrumari ?
Va multumesc.
Este perfect legal sa va plateasca salariul pe noiembrie la data stabilita prin c.i.m. (in speta, 10 decembrie).
Problema se pune numai in momentul in care la data cand ati primit carnetul de munca inchis nu erau platite aceste salarii. In acest caz, puteati sesiza ITM-ul sau instanta de judecata.
Toate drepturile salariale trebuiesc achitate la data incetarii CIM (inclusiv platile compensatorii).
Avand in vedere ca incetarea CIM are loc cu data de 01.12.2009, puteti sa sesizati ITM-ul cu privire la neachitarea drepturilor salariale incepand cu data de 02.12.2009, bineinteles daca nu v-au achitat acesti bani pana atunci.
In sesizare trebuie sa mentionati datele dumneavoastra de identificare, prezentarea situatiei in care va aflati, mentionand data incetarii CIM, numarul documentului in baza caruia a avut loc aceasta incetare (decizia) si eventualele date de la care au devenit restante salariile anterioare neachitate. Solicitati raspuns in termenul legal. Depuneti sesizarea prin registratura si solicitati numar de inregistrare.
Pana depuneti sesizarea la ITM si acestia vin in control, posibil sa vi se plateasca acesti bani.:)
Din cate ati postat in mesajul initial ... data de salariu este 10 .... pentru luna noiembrie plata se face in decembrie , iar pentru celelalte luni trebuia deja efectuata.
ITM-ul chiar daca constata neplata salariilor nu-l va putea obliga pe angajator sa le plateasca, singura autoritate in stat acre il poate obliga este instanta de judecata.
Salariu compensatoriu
Elena S
Buna seara! Sper sa reusesc sa aflu ceea ce ma intereseaza f mult... Sunt in preaviz de 20 de zile in conformitate cu art 73, alin 1... Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)