Buna ziua,
Va rog, am nevoie, din nou, de sfatul Dvs :
1- art. 78(1) din CCMUN 2007-2010 precizeaza ca, la incetarea CIM, angajatul trebuie sa primesca drepturile la zi + salariu compensatoriu. Mie mi s-a desfacut CIM cu 1.12.2009, am salarii restante pe sept+oct+noiembrie, iar de la firma mi s-a spus ca, dupa lege, acum mi se pot plati doar restantele sept+oct, iar restul pe 10 dec (10 era data la care luam lichidarea ca angajat). Va rog sa-mi precizati daca firma este obligata sa-mi achite toate drepturile la data de 30.11.2009, sau legea ii da dreptul sa le fractioneze, deoarece in cererea pe care am depus-o la firma am specificat ca voi sesiza ITM .
2- nu am facut niciodata sesizare, cu atat mai mult la ITM. Va rog, imi puteti da cateva indrumari ?
Va multumesc.
Daca ITM-ul nu poate obliga firma sa plateasca datoriile fata de angajat, care este atunci rolul Inspectie Muncii? Intreb deoarce am facut o petitie catre aceasta institutie, in legatura cu neplata drepturilor salariale restante pe care societatea la care am lucrat le are fata de mine. In plus, am specificat faptul ca nici o persoana din cele disponibilizate (cca 60-70 pers.) nu a primit salar compensatoriu desi Contractul colectiv de munca la nivel national prevede acest lucru. Raspunsul primit m-a dezamagit profund si anume, acela ca daca nu-mi recuperez banii, sa-i dau in judecata...N-ar fi trebuit totusi sa faca niste cercetari asupra celor relatate de mine si sa ia masuri ca pe viitor societatea sa nu mai procedeze la fel?
Si care ar fi acele masuri ??? ... daca firma are un management prost si nu realizeaza venituri, cum poate o institutie de stat , in afara instantei de judecata, sa-l oblige pe angajator sa plateasca?
P.S.
de unde stiti ca nu au facut cercetari asupra celor relatate de catre dvs ?
Buna si eu am fost pana la urama disponibilizata si astazi am fost la firama si m-am inteles cu ei intr-un final ca nu doreau sub nici-o forma sa ma disponibilizeze ei bine azi cand am ajuns am constata ca ei sant deacord mi-au incheiat prelungirea de contract si mi-au dat un act Preavi asa se numeste catre: numele meu ....
si mi-au scris urmatoarele :
Conform prevederilor art.73(1)din Codul Muncii incepand cu data .... vi se acorda un preaviz de 20 de zile lucratore ,dupa expirarea caruia ,respectiv la data de 31 01.2010, contractul dumneavoastra de munca va inceta , se va primi remuneratia corespunzatoare celor 20 de zile de preaviz dar dorim sa va acordam tot timpul liber in aceste 20 de zile , fara a va mai prezenta la magazin.
In conformitatea cu prevederile art.78(1) din contractul colectiv de munca la nivel national pe anii 207-2010 sc Tenta Design Company SRL , va va acorda o compensatie echivalenta cu un salariu de baza lunar brut avut la data desfacerii contractului de munca , in afara derepturlor cuvenite la zi .
Incearca sa vb cu patonul tau si o sa poti rezolva situatia succes
Salariu compensatoriu
Elena S
Buna seara! Sper sa reusesc sa aflu ceea ce ma intereseaza f mult... Sunt in preaviz de 20 de zile in conformitate cu art 73, alin 1... Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)