avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Caut avocat sau casa de avocatura
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Caut avocat sau casa de avocatura

Buna ziua,

Sunt asociat într-o societate neplatitoare de tva (domeniu de activitate - restaurante) cu fosta concubina care in perioada Mai-Iunie anul curent cand inca eram impreuna, abuzand de faptul ca nu am cunostinte de contabilitate, de fiscalitate si etc, mi-a spus ca datorita valorii mari, daca voi achizitiona utilajele necesare pt inceperea activitatii, cat si materialele de constructii pt amenajarea spatiului inchiriat, societatea in care suntem asociati va fi trecuta automat ca platitor de TVA, ceea ce va fi un mare dezavantaj pt o afacere la inceput, si astfel m-a convins sa fac achizitiile pe firma de constructii in care este unic asociat si care este platitoare de tva. Zis si facut, am facut achizitiile in valoare de aproximativ 60.000 lei direct din contul personal deschis in Islanda si totul a fost facturat pe firma ei de constructii. Imediat ce am ramas fara bani aceasta a incetat initial sa ma convinga sa semnez un contract de mandat prin care se arata ca eu aveam o datorie la societatea ei si prin achizitia utilajelor, acea datorie se stingea, intrucat am refuzat sa semnez asa ceva, aceasta a incetat relatia cu mine si a refuzat sa imi returneze banii.
Ulterior a revenit si a incercat sa ma convinga sa semnez un contract de imprumut pt o parte din utilaje pe o perioada de 5 ani, pe care din nou am refuzat sa il semnez si in prezent a incercat sa ma convinga sa semnez un contract de donatie cu titlu gratuit a utilajelor pe societatea la care suntem asociati (60% eu si 40% ea) insa am refuzat sa il semnez si pe acesta.
In prezent singura dovada care o am ca eu am facut achizitiile este extrasul de cont in care se vad achizitiile - in coroane islandeze, sume care pot fi coroborate cu facturile si bonurile pe care le are ea in contabilitatea firmei de constructii.
Pentru aceasta situatie am nevoie de serviciile unui avocat cu experienta in astfel de situatii, dar mai mult care imi poate garanta recuperarea valorii acestor achizitii.
Mentionez ca firma ei de constructii pe care au fost achizitionate utilajele incaseaza intre 20.000 lei si 50.000 lei in contul de trezorerie in fiecare luna.
Cel mai recent răspuns: Mihai3884 , utilizator 17:46, 17 Septembrie 2019
In forum nu se fac recomandari.

Puteti alege dvs un avocat din lista consultantilor inscrisi pe Forum
www.avocatnet.ro/Avocat-din-...

sau alegeti din tabloul avocatilor din Romania aflat pe site-ul Uniunii Naționale a Barourilor din România
[ link extern ]
Nu pot alege eu un avocat atat timp cat nu stiu daca avocatul pe care il aleg a avut sau nu experienta cu astfel de spete si ca timp nu stiu care e rata de succes într-o astfel de speta.
Ceea ce dores e sa fiu contactat pe aceasta cale de un avocat care a avut in lucru astfel de spete si care considera ca va avea succes in solutionarea spetei.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2019
Mihai3884, utilizator
Citiți cu atenție profilul consultanților și veți vedea în ce fel de spețe au experiență!
Clar se ancorează în sfera ilicitului penal fapta, vorbim cel
puțin despre o înșelăciune în formă continuată, poate și abuz de încredere!
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Buna ziua,

In primul rand, pe aceasta speta avocatul trebuie sa colaborareze cu un contabil. Din cate imi dau seama la o simpla analiza, situatia contabila pe care o aveti la acest moment nu este neaparat in "cea mai buna forma".

Extrasului de cont constituie o proba suficienta care sa va ajute sa recuperati banii, insa, inainte de a efectua orice demers, as lua legatura cu un contabil, pe care de altfel, vi-l pot recomanda. Va atrag atentia asupra aspectului contabil intrucat in cadrul oricarui litigiu (civil/penal) se va pune in discutie acest aspect, si daca va fi necesara o verificare a contabilitatii, trebuie sa fiti pregatit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Expertiza contabilă se poate solicita în instanță, nu-i văd rostul unei expertize extrajudiciare iar recomandările pe forum contravin regulamentului, cu stimă!

Alte discuții în legătură

Am achiziționat utilaje de 60.000 de lei pentru societatea fostei soții și vreau să le recuperez. cum se scot active din patrimoniul unei societăți? Mihai3884 Mihai3884 Buna ziua, In urma cu cateva luni am achizitionat active (utilaje) in valoare de cca 60.000 lei din contul personal pe societatea fostei sotii, zic fosta ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita Nihil since deo Nihil since deo O Sc a emis o factură în valoare de 4.400 lei care atestă că a vândut produse din cauciuc unei alte SC, factura care trebuia achitată de acum un an și ... (vezi toată discuția)
Ancheta penala veronique veronique Buna seara.As vrea sa ma lamuriti, daca aveti cunostinta de procedura penala, privind efectuarea unei expertize financiar contabile.In prezent, o locatara a ... (vezi toată discuția)