avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ridicarea popririi
Discuție deschisă în Executare silită

Ridicarea popririi

Bună ziua. Vă rog sa ma lamuriţi în următoarea chestiune: am avut instituită poprire pe salariu. Luna aceasta a fost ultima lună de reţineri, ajungându-se la concurenţa sumei comunicate de către executorul judecătoresc pentru a fi oprită.
Colega mea de la financiar a spus ca este absolut necesară adresă de ridicare a popririi din partea BEJ, altfel ea fiind nevoită să opreasca bani în continuare, chiar dacă a fost atinsă suma poprită. A fost trimis mail cu inştiinţare despre atingerea sumei poprite, solicitându-se adresă de sistare a popririi.
BEJ-ul nu a raspuns nici la mailul de solicitare a adresei de ridicare a popririi, nici la telefon. Deocamdata.
Cum este corect? De ce este nevoie de adresă de sistare a popririi, dacă a fost reţinută toată suma din adresa BEJ? Ca articol de lege reglementează acest lucru?
Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 12:03, 16 Septembrie 2019
buna ziua,
angajatorul nu poate ridica poprirea decat in baza unei adrese de la bej. poate contractul dvs e purtator de dobanzi sau penalitati, poate vi s au actualizat cheltuielile de executare. aveti rabdare cu bejul, o sa va raspunda, dati le un mail si lasati i cateva zile. plata intra la ei in cont cam la o zi dupa ce o face angajatorul, pana va gasesc recipisa si va redacteaza actele poate dura un pic mai mult. oricum daca vi se retine in plus va vor returna excedentul.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desființarea popririi din inițiativa terțului poprit? Lazlow Lazlow Societatea noastră are calitatea de terț poprit în cadrul unui dosar de executare. Conform dispoziției de poprire, avem obligația de a indisponibiliza ... (vezi toată discuția)
Desființarea popririi din inițiativa terțului poprit? Lazlow Lazlow Societatea noastră are calitatea de terț poprit în cadrul unui dosar de executare. Conform dispoziției de poprire, [b]avem obligația de a indisponibiliza ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi bancare 72sss 72sss Buna ziua! Am citit legislatia specifica insa nu am gasit ceva concret cu urmatoarea situatie: un executor mi-a pus poprire pe conturile personale detinute in ... (vezi toată discuția)