avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este necesară efectuarea cadastrului pentru un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este necesară efectuarea cadastrului pentru un teren arabil, extravilan, care prin partaj urmează sa revină unui moștenitor în integralitatea lui?

In masa succesorala exista cateva terenuri extravilane, fara constructii, de diferite categorii de folosinta: arabil, livezi, paduri.
Inginerul topograf pe care l-am consultat, mi-a spus ca pentru partajul succesoral nu este necesara efectuarea cadastrului, in cazul in care un teren extravilan nu se dezmembreaza, deci care revine in integralitatea lui unui mostenitor, cu acordul celorlalti.
Este adevarat??
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: bibliopod , utilizator 09:29, 16 Septembrie 2019
Buna ziua,
Da!
Multumesc!
Nu. Este necesara documentația cadastrala.
Imi cer scuze pentru ca revin. .
Imi permit sa intreb utilizatorul "Av. Gabriel Klein Kiritescu", daca mi-a raspuns la intrebarea din titlu sau la cea din textul detaliat. Asta pentru ca cele doua raspunsuri primite sunt diferite. Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2019
bibliopod, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 7/1996

Art. 36. -
(1) Actele notariale prin care se transmite, se modifică, se constituie sau se stinge un drept real imobiliar se încheie numai dacă bunurile imobile sunt înscrise în cartea funciară, cu excepția:
...
c) actelor de partaj succesoral sau voluntar, cu excepția cazului în care imobilele din masa partajabilă se dezlipesc sau se alipesc;

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea ... Adevar2 Adevar2 Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea cu partaj? Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns pentru ... (vezi toată discuția)
Efectuarea cadastrului este obligatorie in cazul donatiei cotei succesorale??? bibliopod bibliopod Am facut succesiunea dupa ambii parinti la notariat si fiecarui mostenitor i-a revenit 1/3 din masa succesorala. Aceasta masa succesorala este compusa din ... (vezi toată discuția)
Alipire terenuri cu 2 proprietari diferiti dragosmircea dragosmircea Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare pentru alipirea a 2 terenuri intravilane alaturate cu 2 proprietari diferiti. Mentionez ca am vorbit ... (vezi toată discuția)