buna ziua. am cumparat un autoturism inmatriculat in romania, am facut la un ghiseu la politie un dosar cu contractul de vanzare-cumparare, copii de buletin si alte cereri tip, dupa care urma sa mergem la financiar sa faca vechiul proprietar radierea. el mi-a spus ca are niste probleme cu banii si ca daca pot sa-l astept o luna pina face radierea. am acceptat, lund toate actele (certif. inmatriculare, carte identitate, asigurare) si cele doua chei. acum nu prea mai dau de el, in sensul ca nu prea mai raspunde la telefon sau ma amana, desi nu cred ca e in interesul lui. as dori sa stiu cum pot eu sa-l fortez sa faca radierea, sau ce probleme as putea avea eu daca merg asa cu masina...adica pe numele lui.
Buna ziua !
Daca ati incheiat un contract de vanzare cumparare, in mod normal aveti obligatia inmatricularii autovehicolului pe numele dumneavoastra in termen de 30 de zile , conform art.11, al.(4) din O.U.G. 195/2002 actualizata.(In cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se inscriu in evidentele autoritatilor competente simultan cu mentionarea incetarii calitatii de titular al inmatricularii a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operatiuni si emiterea unui nou certificat de inmatriculare, noul proprietar este obligat sa solicite autoritatii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, in termen de 30 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului).
Daca insa, atunci cand va opreste un agent de politie in vederea controlului actelor, nu prezentati contractul si spuneti ca masina este a unei rude sau imprumutata, nu aveti probleme cu politia.
Apar insa probleme la plata tuturor taxelor si impozitelor, la incheierea RCA, CASCO, efectuare ITP, etc.
Puteti sa- l somati pentru perfectarea transferului , avand in vedere ca puteti cere in instanta rezolutiunea contractului de vanzare cumparare.
Cu stima !
total de acord...numai ca dosarul pentru schimbarea certificatului de inmatriculare TREBUIE sa contina viza de la financiar cum ca a fost radiata de pe vechiul proprietar si inregistrata pe noul proprietar. cel putin asa mi s-a spus. si tocmai aici intervine problema....pentru ca are o suma mai mare de dat (amenzi s.a.) si nu are "momentan" bani.
Singura varianta pentru vizarea fisei de inmatriculare este achitarea acelor amenzi!
Sfatul meu este sa va intelegeti cu vanzatorul si sa gasiti o solutie rapida fiindca trecerea timpului este in defavoarea dvs!
ideea era ca nu pot da de el. daca a plecat din tara sau a murit? in sfarsit...am sa merg asa cu ea si sa-mi plateasca el impozitul si radarele ca nu ma supar.