avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte necesare ptr deschiderea unui divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte necesare ptr deschiderea unui divort

Sunt casatorit de 3 ani,lucrez in afara tari si in urma neintelegerilor si unor fapte pe care ea le-a facut fara stirea mea (rate fara acordul meu si alte datori) am hotarat ca trebuie sa divortez,as dori sa stiu ce acte imi sunt necesare ptr a putea deschide un divort,mentionez ca avem si o fetitza de 2 anisori

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:11, 29 Noiembrie 2009
Actele de care aveti nevoie sunt- taxa de timbru de 39 lei , timbru judiciar de 0,30 lei, certificatul de nastere al copilului in original si cel de casatorie tot in original si dovada rezidentei dvs.acolo. Un avocat va poate reprezenta prin procura. Solutia cea mai ieftina si fara cheltuieli ar fi medierea. Faceti un acord in fata mediatorului pe care il prezentati in instanta.
A nu se intelege ca scapati fara judecata...medierea la momentul asta si in situatia dvs. nu prea stiu la ce va ajuta:-/ ( decat sa dati alti bani).Mediatorul va poate sfatui cum sa va impartiti bunurile comune ...si alte sfaturi dar, atat! Nu va poate divorta.
Angajati un avocat sa va reprezinte si veti divorta fara probleme:D
din cate stiu eu nu e neaparat nevoie de certificatul copilului in original si nici de cel de casatorie.sotul meu a bagat divortul si nu a avut niciunul din din acestea..oups...se poate....nu se poate...la el a fost posibil.
Nu se poate fara aceste oficiale. Poate si-a scos duplicat.
nu cred ca a facut asta!prima citatie care am primit-o ...in locul unde trebuia trecut nr certificatului de casatorie nu era scris nimik....acum m-am uitat pe sentinta,da acolo e nr de certificat,dar daca nu ma insel,am dat si eu avocatei mele o copie dupa cert de cas si probabil de acolo il are.dar stiu sigur ca nu era trecut pe prima citatie care am primit-o.si despre certificat,avea o copie doar.

Alte discuții în legătură

Divort cu copii-parata in strainatate stancuta41 stancuta41 Buna seara! Problema mea este urmatoarea:sotia m-a parasit de aproape un an si a plecat in strainatate.Nu a trimis nici un ban iar ... (vezi toată discuția)
Divort nucusor nucusor se poate divorta la notar??cit dureaza,cit costa ,si ce acte sunt necesare?se poate face un fel de \"imparteala a lucrurilor la notar daca cei doi sunt de ... (vezi toată discuția)
Actele necesare pentru introducerea unei actiuni de divort P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Ptr deschiderea actiunii de divort ce acte ar trebui sa prezint ? Cam cat ar dura pana la pronuntarea divortului daca suntum de acord cu toate ... (vezi toată discuția)