avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retineri salariale la salariati sot si sotie in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retineri salariale la salariati sot si sotie in aceeasi unitate

Buna ziua, in urma unui control, inspectorii de la ANAF au lasat ca masura recuperarea banilor pentru echipament de serviciu, direct de la salariati, cu mentiunea ca" dispozitia reprezinta titlu de creanta".
Unitatea nu este de acord cu aceasta masura intrucat i se pare ca este o masura abuziva si a depus o plangere prealabila la ANAF, urmand sa depuna contestatie si in Instanta, dar are termen de respectare 30 de zile si a emis si decizie de retinere salariala.
Salariatii ameninta ca dau unitatea in judecata si printre salariati avem si sot si sotie, se poate retine 1/3 din salariu la amandoi?
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2019
mihadoro07, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 13 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate retine de la ambii daca sunt debite diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog un raspuns urgent-poprire pe salariu LUMI1971 LUMI1971 Am primit de la CORPUL EXECUTORILOR BANCARI o adresa de infiintare a popririi pe numele unei salariate care se adreseaza in felul urmator:,,DISPUN INFIINTAREA ... (vezi toată discuția)
Plangere la ordonanta de clasare ravrav ravrav Buna ziua, am rugamintea sa ma indrumati in urmatoare situatie: -societatea sotiei mele avut un control de la ANAF Satu Mare,in urma caruia inspectorii au ... (vezi toată discuția)
Rif si ordonanta de clasare ravrav ravrav Buna ziua, am rugamintea sa ma indrumati in urmatoare situatie: -societatea sotiei mele avut un control de la ANAF Satu Mare,in urma caruia inspectorii au ... (vezi toată discuția)