PFA 1 din domeniul constructiilor semneaza un contract cu o firma pentru suma de 20000 lei.
PFA 1 subcontracteaza la PFA 2 pentru aceeasi lucrare pentru suma de 10000 lei.
Ambele PFA-uri neplatitoare de TVA.
Intrebarea este, cum se impart taxele si impozitul catre stat intre cele doua PFA-uri? Mai concret, pentru ce suma trebuie sa plateasca taxe si impozit fiecare dintre cele doua PFA-uri?
george-neagu
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru pfa 1 venitul incasat este 20000 lei si cheltuiala este 10000 lei care vine din factura si chitanta de la pfa 2. Impozitul de 10% se aplica la venitul net adica venitul incasat 20000 lei - cheltuiala 10000 lei.
Subcontractarea inseamna ca pfa 2 presteaza niste servicii conform contratului de prestari servicii si care trebuie detaliate clar, a raportului de actvitate intermediar sau la finalizarea lucrarilor din contract (deviz de lucrari si de materiale), factura si chitanta intermediara sau finala sau extras de cont daca plata se face prin cont bancar al pfa.
Pentru pfa 2 venitul incasat este 10000 lei si cheltuiala este totalul din devizul de lucrari si de materiale.
Am trecut aici asa succint, adica pe langa tot ce este legat de contractul cu firma pentru suma de 20000 lei din exemplul dumneavoastra, fiecare pfa va mai avea si alte venituri si cheltuieli din alte lucrari proprii care se adaga corespunzator.
Buna ziua,
Am situatia in care 2 PFA-uri sunt cu impozitare la norma de venit, neplatitoare de TVA (rude gr.I) si vor sa faca subcontractare la o lucrare de constructii.
In cazul asta, este avantajos sa fie folosita subcontractarea?
Multumesc!