avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... REVENIRE - incasare avans de la clienti persoane ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

REVENIRE - incasare avans de la clienti persoane fizice

Buna ziua !
Va rog sa ma luminati si pe mine in urmatoarea problema : o societate microintreprindere (neplatitoare de TVA) incaseaza in avans contravaloarea lucrarilor pt. construirea unei case (clientul e persoana fizica), fara sa emita chitanta - sunt mentionate sumele platite cash pe contractul de prestari servicii (achizitie materiale si manopera), fara sa inregistreze in contabilitate . Societatea este platitoare de impozit pe venit . Ulterior (la 2 luni de la inceperea lucrarilor), societatea sisteaza executia casei din lipsa fondurilor banesti.
Intrebare : se poate considera acest avans ca un venit nedeclarat al societatii si sa fie impozitat cu 3% ? Se incadreaza in prevederile Legii 241/2005, art. 9 alin. 1, lit. a) sau b) ?
CONTRACTUL E SEMNAT IN APRILIE 2015 - LUCRARILE S-AU SISTAT PRIN LUNA IUNIE 2015
Cel mai recent răspuns: iuliandrv , utilizator 10:39, 11 Iulie 2016
Se datorează impozit.
Pare sa fie vorba și de evaziune fiscala care se pedepsește cu închisoare.
Situatia este foarte grava. Orice suma incasata de la un client-persoana fizica sau juridica trebuie evidentiata in contabilitate. Avansurile se factureaza, iar la finalizarea lucrarilor se storneaza acest avans si se factureaza lucrarile de constructii conform situatiilor de lucrari/deviz ce vor fi anexate facturii.Faptul ca nu sunteti platitor de tva sau pe avansul incasat nu trebuia platit impozit pe venit nu va diminueaza fapta grava pe care ati comis-o si anume:evaziune fiscala.Ati depus bilantul contabil pe anul 2015?! Recomandarea este sa intrati in legalitate. De urgenta luati legatura cu un contabil care va poate ajuta, indruma pe calea cea buna.
:-/In conditiile in care :
- se poate depune bilantul pe 2015
- nu au fost depuse declaratii la autoritatea fiscala
- nu au fost intocmite situatii contabile
- s-a facut plingere penala administratorului societatii
- s-a inceput urmarirea penala a acestuia,


la acest moment, daca se revizuiesc (intocmesc) toate documentele si se depun cu intirziere declaratiile la fisc pentru anul 2014, se mai poate sustine (proba) evaziunea fiscala ?

Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi fi raspuns cu promptitudine la problema expusa.
declaratii pt 2015 nu 2014 . scuze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare avans de la clienti persoane fizice iuliandrv iuliandrv Buna ziua ! Va rog sa ma luminati si pe mine in urmatoarea problema : o societate microintreprindere (neplatitoare de TVA) incaseaza in avans contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Tva lunar sau trimestrial? adrianaungvari adrianaungvari Buna ziua, Societatea in cauza are ca si obiect de activitate principal-dezoltare imobiliara.Are in decembrie 2010 construit si receptionat un bloc de ... (vezi toată discuția)
Avansuri primite -tva iuliannaaa iuliannaaa Firma X a primit un avans in luna ianuarie 2018 pentru realizarea unui contract de productie .Avansul a fost de 61380 lei.Contractul stipuleaza valoareA ... (vezi toată discuția)