avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort, drept la vizita, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort, drept la vizita, partaj

sunt in divort cu sotia mea, dupa 11 ani, si avem impreuna o fetita de 8 ani.
1. doresc sa stiu in ce masura pot obtine dreptul la vizita la 2 saptamani, de sambata pana duminica si dreptul de a petrece o parte din vacante cu copilul meu, in conditiile in care divortul se va pronunta ca fiind din vina mea ( o relatie extraconjugala cu o alta femeie, datorita neintelegerilor din familie - nu doresc sa intru in amanunte).
2. De asemenea, avand in vedere faptul ca, inainte de casatorie am avut o garsoniera si o masina, pe care le-am vandut - dupa casatorie- pentru a cumpara un apartament bun comun, in ce masura pot obtine un procent mai mare in cadrul procesului de partaj,din bunurile considerate de ea drept bunuri comune, si daca este corect sa solicit acest procent? Mentionez ca si veniturile mele lunare erau, si sunt, de trei ori mai mari decat ale sotiei, iar banii pe care trebuia sa-i cheltui pentru cumpararea echipamentului de lucru i-am folosit in casa pentru cumpararea mobilei si amenajarea apartamentului.
3. as dori sa las partea mea fetitei, dar in asa fel incat sa nu poate fi vandute de mama ei, pana la implinirea varstei de majorat, sub nici o forma.
4. As avea vreo sansa de a obtine copilul pentru crestere si educare, in cazul in care voi avea o familie?
Cel mai recent răspuns: carmen.paun , utilizator 13:42, 7 Iunie 2006
In privinta programului de vizitare a copilului, trebuie doar sa-l solicitati in instanta si, de regula, acesta este stabilit in conditii rezonabile pentru ambele parti. Indiferent ca divortul se va pronunta din culpa dvs, aveti dreptul la legaturi personale cu copilul dvs.
In privinta bunurilor obtinute in timpul casatoriei cu bani proveniti din vanzarea bunurilor proprii, teoretic aceste bunuri raman proprii, dar in proces trebuie probat ca bunul cumparat in timpul casatoriei a fost achitat cu acea suma de bani. Depinde de situatia concreta.
In privinta reincredintarii fetitei, teoretic s-ar putea solicita, dar ar trebui fie ca mama sa fie de acord cu reincredintarea, fie sa existe motive temeinice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adulter gabriel-dorin gabriel-dorin sotia mea vrea sa divorteze si ma acuza de adulter,pe buna dreptate.va rog mult sa-mi spuneti ce atrage dupa sine acest motiv de divort?mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Posibilitate anulare contract vanzare cumparare si posibilitate parasire de la domiciliu ContSters146027 ContSters146027 Stimate doamne/ domni, Va cer pararea in privinta procesului meu de divort si ce cai mai usoare de solutionare pot avea .Situatia este in felul urmator si ... (vezi toată discuția)
Soția are dreptul la casa ? bogdan benyy bogdan benyy Bună ziua am o întrebare, care ma macină de ceva timp.Sunt căsătorit de circa 2 ani și avem împreună un minunat băiețel de 1an și 8 luni.Soția a ... (vezi toată discuția)